banner

Günay, Yunus Emre’ye sansürü değerlendirdi




Kültür ve Turizm Bakanı Günay, ders kitabında Yunus Emre'nin bazı dizelerinin sansürlendiği iddiasına, “Yunus Emre'nin ağzından çıkan veya Yunus Emre'nin ağzından çıktığına yıllardır inandığımız hiçbir sözü değiştirmeye veya kısıtlamaya kalkmak kimsenin haddi değildir'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türk Edebiyatı dersinin lise 2'nci sınıflarda okutulan kitabında, Yunus Emre'nin bazı dizelerinin sansürlendiği iddiasıyla ilgili, ''Birileri kraldan fazla kralcılık yapabilir ama Yunus Emre'nin ağzından çıkan veya Yunus Emre'nin ağzından çıktığına yıllardır inandığımız hiçbir sözü değiştirmeye veya kısıtlamaya kalkmak kimsenin haddi değildir'' dedi.

Çin'den fırlatılan Göktürk-2 uydusu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ODTÜ yerleşkesindeki tören sırasındaki olayları da değerlendiren Günay, ''Elbette protesto herkesin hakkıdır. Hiç kimse bu iktidarı beğenmek zorunda değil. Beğenmediğini söyleyebilir ama her şeyin yeri vardır, zamanı vardır ve ölçüsü vardır'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.