banner

Dinçer, dev tablet ihalesi için tarih verdi




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Fatih Projesi kapsamında 11 milyon tablet alımı için ihale yapılacağını söyledi.

Dinçer, İstanbul Suriçi Grubu Derneği tarafından düzenlenen ''İstanbul Toplantıları'' konulu programda, FATİH Projesi'ne ilişkin bilgi verirken, tablet ve akıllı tahtaların Türkiye'de üretimiyle ilgili bütün hazırlık çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Tahtaların Türkiye'de üretilmeye başlandığını anlatan Dinçer, şunları kaydetti:

''Bu yıl, Türkiye'de ne kadar lise varsa tamamına akıllı tahta döşedik. Tam 85 binden fazla akıllı tahta döşendi. Önümüzdeki yıl geri kalan ne kadar lise varsa, meslek lisesi, imam hatip lisesi ve benzeri varsa tamamına döşeyeceğiz. Bu yıl 50 bin civarında tabletin ihalesi yapıldı, dağıtıyoruz. 40 bin tabletin ihalesi bitmek üzere, onu da dağıtacağız. 90 bin civarında tablet dağıtmış olacağız. Muhtemelen yeni yılın ilk 3 ayında 11 milyon tablet için de ihale yapacağız ve onun Türkiye'de üretimiyle ilgili zemin ve zaman da kazanmak istiyoruz.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.