banner

MEB çalışanlarına mesai ücreti yerine izin




Milli Eğitim Bakanlığı, okul yöneticileri ve yardımcı hizmetler sınıfı personeline mesai ücreti yerine izin kullandıracak

Bugün Gazetesi’nin haberine göre, bu yıl uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle fazla mesai yapmak zorunda kalan okul yöneticileri ve yardımcı hizmetler sınıfı personeline Milli Eğitim Bakanlığı’ndan iyi haber geldi.

Bakanlık, Türk-Eğitim-Sen’in konuyla ilgili başvurusuna olumlu yanıt verdi. Artık çalışanlar, ücret yerine çalıştıkları her 8 saat fazla mesai için bir gün izin kullanabilecek.

Her 8 saat için bir gün izin

Bakanlık, Türk Eğitim-Sen’in eğitim çalışanlarının fazla çalışma sorunlarının çözümü için yaptığı başvuruya şu cevabı verdi: “Fazla çalışma karşılığında hak edilen ilave izinlerin esasen 8 saate karşılık 1 gün hesabıyla yıllık izinle birleştirilmeksizin aynı yıl içinde ve 8 saatlik fazla çalışma süresinin dolmasını takip eden günlerde kullandırılması gerekmektedir. Ancak bu şekilde hak edilen izinlerin en çok 10 günlük süresinin yıllık izinle birleştirilerek de kullanılması mümkündür.”

Bakanlığın bu cevabı sayıları 100 binin üzerinde olan çalışanları sevindirdi. Öğretmenler dışındaki okul çalışanları fazla mesailerin karşılığı olarak izin kullanabilecek.

Bu statüdeki devletmemurlarının haftalık çalışma süresinin 40 saat olduğunu anımsatan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 657 Sayılı Kanun’un 178.maddesine göre devlet memurlarının her 8 saatlik fazla çalışmalarına bir gün hesabıyla izin verileceğini söyledi.

Kanunun bu şekilde olmasına rağmen pek işlerlik kazanmadığını ifade eden Koncuk, “Bilhassa hizmetli,memur, teknisyen ve şoför, gibi kadrolarda çalışanlar fazla çalıştığı halde hesabı yapılmıyordu” diye konuştu.

(bugün)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.