banner

Bakan Şahin: Sosyal medya’ya önlem alalım




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin "Sosyal medyadan gelen tehlike büyük bir tehlikedir. Gerekli tedbiri hem bakanlığımızın hem ilgili bakanlıkların alması gerekiyor" dedi.

Bakan Şahin, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla geldiği kentte gazetecilere, bakanlığının çalışmalarını anlatarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin ''terör örgütünün sosyal medyayı kullanmasıyla'' ilgili düşüncesini sorması üzerine Şahin, ''Şimdi terör örgütü çok farklı yöntemleri kullanıyor. Tek sosyal medyayı kullanmıyor. Ama gençlerimiz ve çocuklarımız bakımından sosyal medya önemli bir iletişim alanı. Doğru bilginin analiz edilmesi gerekiyor. Özellikle annelerin, babaların sosyal medyadan çocuklarımıza ve gençlerimize gelen bilgileri iyi bir şekilde analiz edeceği sistemi de hayata geçirmemiz gerekiyor. Sosyal medyadaki bütün tehlikeleri de bizim yönetmemiz, gerekli bütün tedbirleri almamız gerekiyor'' dedi.

Her türlü tehlikenin iyi yönetilmesi gerektiğine işaret eden Şahin, ''Oradan (sosyal medya) gelen tehlike de büyük bir tehlikedir. Gerekli tedbiri hem bakanlığımızın hem de ilgili bütün bakanlıkların alması gerekiyor. Ama en önemli görev ailelere düşüyor. Ailelerin çocuklarını çok iyi kontrol etmesi, analiz etmesi, çocuklarını uyarması ve gerekli tedbiri alması lazım. Ailede de kadınlara anneye çok iş düşüyor. Bu nedenle kadınların eğitimi önemli'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.