banner

Başbakan’dan ikinci ODTÜ açıklaması




Başbakan Erdoğan, ODTÜ'deki olaylarla ilgili, "Eleştiri gücünü şiddetten alıyorsa onu sahiplenen kim olursa olsun, ben bir başbakan olarak onun karşısına dikilirim" dedi.

Erdoğan, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde yaşanan olaylara ilişkin tepkileri ise şöyle değerlendirdi:

"Eleştiri hiçbir zaman gücünü şiddetten almamalıdır. Eğer bir eleştiri gücünü şiddetten alıyorsa onu sahiplenen kim olursa olsun ben bir başbakan olarak onun karşısına dikilirim. Bu ister rektör olsun, ister akademisyen olsun.

Şimdi bir öğrenci üniversitenin kampüsünü bir terör alanına çeviriyorsa, orayı terörize ediyorsa ve sadece o üniversitenin mensupları değil, farklı üniversitelerden de oraya gelenlerle birlikte böyle bir eylemi gerçekleştiriyorlarsa hiç kimse kalkıp bunları samimi havada bir protesto, bu şekilde bir eylem olarak değerlendiremez. Yani bunu söyleyen profesörler veya doçentler veya şu, bu. Bana göre o mesleği bıraksınlar onlar aynen onlara katılmak suretiyle şiddetten gücünü alan kişiler olarak meydanlara düşsünler"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Tunus Başbakanı Hammadi el-Cibali, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında ofisinde dinleme cihazı bulunduğu yönündeki ifadelerinin anımsatılması üzerine, "Mevcut programdaki böcek konusunu isterseniz devam ettirmeyelim, çünkü ikiden şu an üçe çıkmış. Herhalde artarak da devam edecek..Hatırlarsanız o programda bir şey söyledim derin devletle. Bunu tamamen sildik, bitirdik, yok ettik böyle bir iddianın içerisinde olmam mümkün değil. Çünkü, dünya da hiçbir ülkenin, devletin derin devleti kendi bünyesinde bitirdiğine, temizlediğine bir siyasetçi olarak ben inanmıyorum"

Türk halkı Tunus'un yanında

Konuşmasında Türk halkının, Tunus'un demokrasi mücadelesinde yanında yer almaya devam edeceğini de belirten Başbakan Erdoğan, "Tunus'un başarısını Türkiye'nin başarısı olarak görüyoruz" dedi.

Tunus Başbakanı Cibali de Türkiye ile Tunus arasındaki ilişkilerde daha önce benzeri görülmemiş bir iyileşme olduğunu ifade ederek, ''Sadece Türkiye-Tunus değil, Türk-Arap ilişkilerini de geliştirmek için çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Cibali onuruna Başbakanlık Resim Konutu'nda yemek verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.