banner

ODTÜ’deki olaylara tepki gösteren üniversiteler




Yurt genelinde 33 üniversiteden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve devletin üst düzey temsilcilerinin ODTÜ'deki bir törene gelişinde yaşanan şiddet olaylarına tepki gösterildi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Nihat İnanç, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen yaptıkları açıklamalarla protestoların şiddet içerikli olmasını ve üniversitenin iç huzurunu bozmayı hedeflemesini eleştirdi.

Mardin Artuklu Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin yanı sıra Marmara, İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Galatasaray ve Mimar Sinan üniversiteleri de yaptığı ortak açıklamayla tören sırasında yaşanan şiddet olaylarını üzüntüyle karşılandığını bildirildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi senatoları ile Trakya, Kırklareli, Çanakkale 18 Mart ve Namık Kemal üniversitelerinin üyesi olduğu Trakya Üniversiteler Birliği de üniversitenin bir kısım öğrencilerin şiddet eylemlerine sahne olmasının demokrasi, fikir özgürlüğü ve demokratik tepki adına üzüntü ve kaygı verici olduğunu belirtti.

Öğrenci Konseyleride tepki gösterdi

Mersin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Harun Uzun, Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Aysen Tarcan, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Feyzullah Tecirli, Fatih Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Mehmet Emre Polat, Bursa Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Fatime Zehra Köse, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Enes Güneş ile İstanbul Şehir Üniversitesi Öğrenci Birliği, Maltepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi de yaptıkları açıklamalarla yaşanan olaylara tepki göstererek uzay teknolojisi alanında atılan büyük adımın, bir grup öğrencinin maksatlı davranışlarından dolayı gölgelendiğini ifade ettiler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.