banner

Okulda 'Gül duası' müfredata uygun mu?




Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’li İhsan Özkes’in bir okulda Din Kültürü dersinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün duasının okutulduğunu belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatına uygun mudur?” sorusuna, “Müfredata aykırı bir durum teşkil etmemektedir” yanıtını verdi.

İstanbul Milletvekili Özkes, önergeyle Kartal Ege Sanayi İlköğretim Okulu’nda öğretim sezonunun ilk haftasında yapılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde öğretmenin 7’inci sınıf öğrencilerinin defterlerine duayı yazdırması iddiasını dile getirdi.

Müfredata aykırı değil




İşte Gül'ün duası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün her akşam okuduğu duası şöyle: 

“Allahım, beni güvenilir kıl, kibirden, gururdan uzak tut, kalbimi, sevgi, adalet, tevazu ve şefkatle doldur. Üzerime kul hakkının zerre gölgesini düşürme. Devletin, milletin imkânlarını israf ettirme, helalinden hizmet etme imkânı ver. Milletimi benimle mahcup etme. Beni ve bütün çalışma arkadaşlarımı taşıdığı yükün farkında olan emanette emin insanlardan eyle. Ülkemin yücelmesi, yükselmesi ve insanımızın onurlu bir hayat sürmesi için bize güç ver, kuvvet ver, dirlik ver, birlik ver. İşlerimizi kolaylaştır, hem dünyada hem de ahirette iyilik, güzellik ve saadetler lütfeyle. İnsanımızı her türlü kazadan, beladan ve afetten koru, ülkemize bereket ver. Devletimizi ve milletimizi payidar kıl. Barış ve huzur içinde bir vücudun azaları gibi olmayı, birbirimizi sevip kardeşçe yaşamayı nasip eyle.”

Özkes, Bozdağ’a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün her akşam ettiği duanın, okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde okutulup okutulmadığını ve MEB müfredatına uygunluğunu sordu. Özkes’in sorularını İstanbul Valiliği’nden aldığı bilgiyle yanıtlayan Bozdağ, “Sözü edilen duanın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde okutulmasının müfredata aykırı bir durum teşkil etmediği, siyasetçilerin dualarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde okutulmasının ve yine siyasetçilerin bu derslere konu olmasının söz konusu olmadığı anlaşılmaktadır” dedi.

Başkalarının dualarına kapı ararlar

Hürriyet’e Bozdağ’ın yanıtını değerlendiren Özkes, duanın müfredata aykırı olup olmadığının tartışılması gerektiğini belirterek, “Cumhurbaşkanıdır, konumu itibariyle saygı duyulur; ama o zaman bu başkalarının yaptığı duaların da okutulmasına kapı aralanır. Çelişkiler var. Abdullah Gül siyasetçi değil mi?” diye sordu.

(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.