banner

Mirasını asistanına bıraktı




Bu yıl kaybettiğimiz ünlü yönetmen Metin Erksan, mirasını eski öğrencisi olan asistanı Zeynep Özlem Havuzlu'ya bıraktı.

83 yaşında vefat eden Türk sinemasının ünlü yönetmenlerinden Metin Erksan, yazıları, kitapları ve filmlerinin tüm yasal ve hukuki haklarını, eski öğrencisi olan asistanı Zeynep Özlem Havuzlu'ya bıraktı.

Erksan'ın, 16 Nisan 2004'te Beyoğlu 35. Noterliği'nde hazırlattığı vasiyetnamesi, İstanbul 11. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından yeğenleri Enise Demet Gül ve Methiye Tüliten ile avukatları huzurunda açıldı. Diğer yasal mirasçı yeğen Fatma Çiğdem ise katılmadı.

Vasiyetnameyi okuyan hakim, Erksan'ın 1999'da hazırladığı vasiyetnameyle tüm mirasını 3 yasal mirasçısına bıraktığını ifade etti. Hakim, Erksan'ın Mayıs 2003'te hazırladığı yeni vasiyetiyle 1999 tarihli vasiyetnamesinden vazgeçtiğini, ancak mirasını kime bıraktığını açıklamadığını kaydetti. 

Erksan: Evladım, kızım, can yoldaşım

Erksan'ın 16 Nisan 2004 tarihli son bir vasiyetname daha hazırladığını belirten hakim, bu vasiyetnameyi okudu. Erksan'ın vasiyetinde şu ifadeler yer aldı:

''Türkiye Cumhuriyet Devleti sınırları içerisindeki ve yurt dışındaki tüm menkul ve gayrimenkul mal varlığımı, tüm yasal ve hukuksal haklarımı özellikle kütüphanemde bulunan tüm kitaplarımı, tüm el yazılarımı, daktilo ve bilgisayarda yazdığım tüm yazılarımı, yayınlanmış ve yayınlanacak tüm kitaplarımı, bunların yasal, hukuksal, ekonomik tüm haklarını, fotoğraflarımı, değerli öğrencim, evladım, kızım, can yoldaşım, 1973 doğumlu Zeynep Özlem Havuzlu'ya bırakmayı vasiyet ediyorum. Son arzularım bundan ibarettir.''

Vasiyetnamenin açıklanmasının ardından Erksan'ın yeğenleri Enise Demet Gül ve Methiye Tüliten, buna itiraz ederek iptal edilmesi için dava açacaklarını söylediler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.