banner

22 bin atama gerçekleştirildi




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2012 yılı yaz dönemi özür durumuna bağlı yer değiştirmede 25 bin 724 başvuru alındığını ve bunlardan 22 bin 972'sinin atamasının gerçekleştirildiğini bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz'ün soru önergesini yanıtlayan Ömer Dinçer, Devlet memurlarının özür grubundan eş durumu nedeniyle yer değiştirme atamalarının sadece Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve yapılan bir işlem olmayıp, tüm kamu kurum ve kuruluşlarını bağlayacak şekilde 657 sayılı Kanun çerçevesinde Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik ile düzenlendiğini ve kamu kurum ve kuruluşlarının da bu Yönetmeliği esas alarak kendi düzenlemelerini yaptığını söyledi. Milli Eğitim Bakanı şöyle dedi:

"Bu kapsamda Bakanlığımızın da çıkarmış olduğu Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği çerçevesinde özür grubundan eş durumu nedeniyle yer değişiklikleri gerçekleştirilmektedir.

2012 yılı yaz dönemi özür durumuna bağlı yer değiştirmede 25 bin 724 başvuru alınmış ve bunlardan 22 bin 972'sinin ataması gerçekleştirilmiştir."

Alanlarında kontenjan olmaması nedeniyle atanamayan zorunlu yer değişikliğine tabi kamu personelinin öğretmen eşlerine sırasıyla becayiş ve özrünün bulunduğu ilde memur olma hakkı verildiğini kaydeden Milli Eğitim Bakanı, "Bu durumda da atanamayanlara aylıksız izin alma hakkı tanınmıştır. Bu kapsamda, 210 öğretmen istekleri doğrultusunda hizmet sınıfları değiştirilerek memur kadrosuna atanmıştır" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.