banner

ODTÜ Rektörü, Erdoğan’la görüşmesini anlattı




ODTÜ Rektörü Prof Dr. Ahmet Acar, Başbakan Erdoğan’la dün yaptığı 1 saatlik görüşmenin olumlu geçtiğini ve kampüste yaşanan olayların başından sonuna nasıl geliştiği konusunda Erdoğan’a bilgi verdiğini açıkladı.

Prof. Acar, Erdoğan’la dün yaptığı görüşmeyi Hürriyet’e anlattı Acar, “Çok genel konular konuştuk. Gayet olumluydu. Sorun yok” dedi. Acar, daha sonra Köşk’ü ziyaret edip Gül’ü bilgilendirdi.

Erdoğan’ın yanında 1 saat kalan Prof. Dr. Ahmet Acar, görüşmenin ayrıntılarını Hürriyet’le paylaştı. Acar, “Çok genel konular konuştuk. Gayet olumluydu. Sorun yok” dedi. Acar, şunları söyledi: “Kampusumuzda yaşanan olaylarla ilgili bilgi paylaştım. Olayın en başından nasıl geliştiğini, neler olduğunu tek tek anlattım. Kampüsümüzün güvenliği ile ilgili genel prosedür hakkında bilgi verdim. Benim en büyük tepkimin olaylarla alakası bulunmayan insanların, özellikle de üniversite içindeki kreşte bulunan 3-6 yaş arası çocukların gazdan etkilenmesi olduğunu ifade ettim. Gayet olumlu bir görüşme yaptık.” Acar, “Başbakan’ın öğretim üyeleri ve öğrencilere yönelik sert tepkisi de gündeme geldi mi?” sorusu üzerine, “Hayır. Sadece çok genel değerlendirmelerde bulunduk. O konular konuşulmadı” dedi.

Acar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaretinin de kendi isteğiyle olduğunu belirterek, “Randevuyu ben talep ettim. Bilgilendirme amaçlı bir ziyaret” dedi. Acar ve Gül’ün görüşmesi 45 dakika sürdü, açıklama yapılmadı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.