banner

'ODTÜ'lü öğretim üyelerine soruşturma açıldı mı?'




CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a, "ODTÜ'de kolluk güçlerinin müdahalesine tepki gösteren öğretim üyelerinin fişlendiği yönünde kaygılar bulunmaktadır. Bu kaygılar yersiz midir? Öğretim üyeleri hakkında herhangi bir fişleme, takip, soruşturma söz konusu mudur" diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, şu soruları yöneltti:

"ODTÜ'de kolluk güçlerinin müdahalesine tepki gösteren öğretim üyelerinin fişlendiği yönünde kaygılar bulunmaktadır. Bu kaygılar yersiz midir? Öğretim üyeleri hakkında herhangi bir fişleme, takip, soruşturma söz konusu mudur?

Olaylar sırasında kullanılan biber gazından dolayı derslerini ve bilimsel faaliyetlerini askıya almak zorunda kalan ve daha sonra yaşanan olaylara tepki gösteren öğretim üyelerini hangi gerekçeyle 'şiddetten gücünü alan kişiler' olarak lanse edip hedef gösteriyorsunuz?

Bilimsel faaliyet yürüten insanları hangi hak ve gerekçeyle istifaya çağırıyorsunuz?

Hedef gösterdiğiniz öğretim üyelerinin istifa etmemesi halinde haklarında nasıl bir işlem yapmayı düşünüyorsunuz?

ODTÜ'lü öğretim üyelerine yönelik tepkilerinizden hemen önce YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya'yla Başbakanlıkta bir görüşme gerçekleştirdiğiniz ortaya çıktı. Sayın Çetinsaya'yla ODTÜ'lü öğretim üyeleri hakkında mı görüştünüz?

Bu görüşme sırasında kolluk güçlerinin müdahalesine tepki gösteren öğretim üyeleri ve öğrenciler hakkında neler konuştunuz?"

(kaynak cumhuriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.