banner

100 öğrenci aynı anda oynamaya başladı




Bursa’da, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nde okuyan 100 öğrenci, mesleklerine dikkat çekmek için Kent Meydanı’nda farklı bir organizasyona imza attı.

ogrenc dansBirden meydanda beliren gençler, çevredeki insanların şaşkın bakışları altında Candan Erçetin’in ‘Vay halime’ şarkısıyla 4 dakika boyunca oynadı.Zübeyde Hanım Meslek Lisesi'nden 100 öğrenci, "Liseler mesleğiyle yarışıyor" yarışmasının 4'üncü aşaması için Kent Meydanı’nda toplandı. Flash mob (katılımcıların daha önceden belirlenmiş yer ve zamanda buluşarak, eğlenceli bir eylem gerçekleştirmeleri) uygulamasında, 5 öğrencinin oynamaya başlamasıyla bütün öğrenciler koşarak meydanda toplandı. 5’li sıra oluşturan öğrenciler oynamaya başladı. Candan Erçetin’in ‘Vay halime’ isimli şarkısı eşliğinde 4 dakika boyunca oynayan genç kızları çevredeki vatandaşlar şaşkınlıkla izledi.

Ardından öğrencilerin farklı yönlere dağılmasıyla ‘flash mob’ uygulaması sona erdi.

Öte yandan, sıra dışı gösteri karşısında şaşıran vatandaşlar bir süre öğrencileri seyretti.
"Liseler mesleğiyle yarışıyor" yarışmasının Koç Holding'in Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ve Vehbi Koç Vakfı'nın desteğiyle 2006 yılından bu yana devam ettiğini belirten Okul Müdür Yardımcısı Erol Demir, “Sınava endeksli bir eğitim sitemi öğrencileri yorabiliyor. Çoğu zaman öğrencilerimiz dersle meşguller. Toplumla iletişimini geliştirmek ve kaynaştırmak için bunu yaptık. Meslek lisesi öğrencileri, liseyi bitirdikten sonra hemen iş hayatında yer alacaklar. Toplumsal iletişimlerine katkıda bulunmak için bunu yaptık” dedi.

Öğrenciler kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye çalışarak ödül için yarışıyor. Yarışmada pek çok zorlu görevle karşı karşıya kalan gençler, video ve fotoğraf çekip, bu çalışmalarını yarışmanın web sitesinde ve sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesaplarında paylaşıyor. 2013 yılı Ocak ayında sona erecek olan organizasyonda birinciliği kazanan grup, çeşitli hediyelerin yanı sıra okuluna da 15 bin lira bağış kazandıracak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.