banner

Oxford mezunu ama 13 yıldır ormanda yaşıyor




Gişe rekoru kıran Yüzüklerin Efendisi filminde öne çıkan rollerin başında geliyordu Hobbit ırkı.

oxfordTeknolojiden uzak kovuklarda yaşayan bu kısa boylu ırkın hayat tarzı pek çoğumuz için fazlaca fantastikti. ‘Ancak filmlerde olur’ dediğimiz bu hayat tarzını gerçekte yaşayanlar var desek kuşkusuz şaşırırsınız. Peki Hobbit gibi yaşamayı seçen o kişinin hem de Oxford mezunu olduğunu söylesek... 58 yaşındaki İngiliz Emma Orbach, Oxford Üniversitesi Çince bölümünden dereceyle mezun olmuş. Mimar eşi Julian Orbach’tan 20 ve 30 yaşlarında iki çocuğu olan Orbach, 13 yıl önce ormanda kendi inşa ettiği tek göz odalı evde teknolojiden uzak yaşamaya karar vermiş. Orbcah, ‘Tir Ysbrydol’ yani “ruhlar diyarı” adını verdiği evinde elektriğini ve yiyeceklerini bile kendisi üretiyor. 2 keçisi, 7 tavuğu ve 2 da atı olan İngiliz kadın, modern hayattan izole ettiği küçük dünyasında çok mutlu ve huzurlu olduğunu söylüyor. Emma Orbach’ın günlük işleri oldukça yoğun; sebze ve meyve topluyor, odun kesiyor, tarladan patates çıkarıyor, keçisinden süt sağıyor. Akşamları ise oldukça dinlendirici. Yemeğini yedikten sonra sütünü alıp ateşin karşısında keyif yapan Orbach, arp çalıyor. Bristol ve Brighton’da yaşayan çocuklarını da evinde ağırlamayı çok seven İngiliz kadının tek şartı var; eve teknolojik herhangi bir alet getirmemek, telefon ve laptop dahil. Eski hayatına dair hiçbir şeyi özlemediğini anlatan İngiliz kadın, espri bile yapıyor: “Çok yorgun olduğumda pizza sipariş etmek istiyorum ama kimseyi bulamıyorum.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.