banner

ÖĞRENCİ SEÇME SINAVLARI KALDIRILIYOR




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğrencileri seçmeye yönelik sınav sistemini uzun vadede kaldırmayı düşündüklerini söyledi...

 

ÖĞRENCİ SEÇME SINAVLARI KALDIRILIYORDinçer seçme sınavlarının kaldırılmasıyla ilgili çalışma yaptıklarını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni eğitim sistemi hakkında teknik konulardaki tereddütlerin giderilmesi için kendilerine gelen eleştirilerin değerlendirildiğini ifade etti.

 

Öğrencileri seçmeye yönelik sınav sistemini de uzun vadede kaldırmayı planladıklarını belirten Dinçer, “Şu an bununla ilgili bir çalışma yapıyorum. Ancak henüz takvim belli değil” ifadelerini kullandı.

 

BAŞLAMA YAŞI KÜÇÜLDÜ

 

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde başladı. Çalıştayın açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dünya üzerindeki iki genel eğilimden birinin eğitime başlama yaşının küçülmesi, bir diğerinin de mesleki eğitimindaha ileri yaşlara doğruötelenmesi olduğunu belirtti.

 

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dinçer, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 12 yıllık kesintili zorunlu eğitimin Milli Eğitim alt komisyonuna gönderilmesinin nedeninin bazı maddelerin yeniden gözden geçirilmesi olduğunu söyleyen Dinçer, yasa tasarını alt komisyona gönderilmesini bakanlığın istediğini kaydetti. Dinçer, “Bazı teknik hatalar var. Hem onların düzeltilmesiyle ilgili hem de ortaya çıkan tereddütlerle ilgili hususların yeniden gözden geçirilmesi için çaba ortaya koyacağız. Dolayısıyla bakanlık olarak Türk eğitim sisteminin daha iyi ve etkin hale gelebilmesi için daha dikkatli bir çaba içinde olacağız. Bu nedenle alt komisyona gitmesini talep ettik” dedi.

 

TÜSİAD DOĞRULARI SÖYLEMİYOR

 

TÜSİAD’ın yapılan çalışmaların eğitim sistemini geriye götürecek bir uygulama olduğu şeklindeki iddialarına da cevap verdi. Bakan Dinçer, “Ben TÜSİAD’ın dünyadaki bütün kaynaklara ulaşabileceğini biliyorum. Dünyada kesintisiz eğitimi uygulayan kaç tane ülke var? Onunla ilgili bir değerlendirme yapsınlar, ben de göreyim” dedi.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.