banner

Bostan, İTÜ Rektörü ile görüştü




Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’yı ziyaret ederek, akademik ve idari personelin sorunlarını görüştü.

Hanefi Bostan, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’yı ziyaret etti. Göreve yeni başlaması dolayısıyla Rektör Karaca’yı ziyaret edip, tebrik eden Bostan, Karaca ile İTÜ akademik ve idari personelinin sorunlarını görüştü. Gerçekleşen görüşmeye Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan’ın yanı sıra, Şube Yönetim Kurulu üyesi Dış İlişkiler ve Basın Yayın Sekreteri ve İTÜ personeli Turgut Kadder ile İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sendika Baş Temsilcisi Kudret Özmen katıldı.

Bostan yaptıkları görüşmede, sendika olarak doçentlik unvanını alan akademik personelin kadro şartı aranmadan özlük haklarının verilmesi istendiğini, bunun üzerine Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın konuya olumlu baktıklarını ve gerekli çalışmaları başlatacaklarını belirttiğini söyledi.

Görüşmeye ilişkin bilgiler veren Bostan, “Sendika olarak, devlet personeli olan koruma güvenlik görevlileri idari kadroya geçirilmedikleri için 5. derecenin 3. kademesinden ileriye terfi edememektedir. Üniversite mezunu olsalar bile 5/3’den emekli olabilmektedirler. Bu nedenle devlet personeli olan Koruma Güvenlik Görevlilerinin hak kaybına maruz kalmamaları için isteyenlerin idari kadroya geçirilmelerini talep ettik. Rektör Karaca’dan, hak kayıplarının giderilmesi için gerekli önlemlerin alınacağını ve gerekli düzenlemelerin yapılacağı cevabını aldık” şeklinde ifade etti.

Hanefi Bostan, sendika olarak, Koruma Güvenlik görevi yapan personelin vardiyalı çalıştığı için yol servis sorunu ve yemek sorunu bulunduğuna dikkat çekti, Bostan, ilgili sorunların çözülmesi istemesi üzerine, Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın, yeni servis ihalesi yapılırken ek servisler konularak problemin önemli ölçüde çözeceklerini söylediğini belirtti.

Sendika olarak, 2013 yılı 15 Mayıs’ından itibaren geçerli olacak olan Yeni Banka Promosyon ihalesinden alınacak paranın akademik ve idari personele eşit dağıtılması talep ettiklerini ifade eden Bostan, İTÜ Rektörü Karaca’nın ise, talebi olumlu bulduklarını ve promosyonların eşit dağıtılacağını ifade etti.

Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, sendika olarak, üniversitenin bazı birimlerinde akademik ve idari kadroya baskı yapıldığı ve mobinge tabi tutulduğu belirtilerek sorunun çözülmesini istediklerini; Rektör Mehmet Karaca’nın ise, konunun üzerinde hassasiyetle durduklarını, gerekli takibatın yapılarak her türlü baskı ve mobingin ortadan kaldırılacağını ifade etti.

Bostan, 50/d’li araştırma görevlilerinin, 25 Şubat 2011 tarih ve 6111 sayılı Af Kanunu’nda düzenlenen, azami öğretim sürelerini gerekçe göstererek, 2547 sayılı kanunun 50/d maddesi kapsamında görev yapan araştırma görevlilerinin, YÖK’ün görüş yazısı doğrultusunda 3 yılda yüksek lisans ve 6 yılda da doktorasını tamamlayamayanların görevine son verilmektedir. Kanunların geriye doğru işlemeyeceği hatırlatılarak sorunun çözülmesi noktasında yardımcı olunması talep edildiğini, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın ise, konunun kendileriyle ilgili olmadığını YÖK’ün konuyla ilgili yazısına istinaden işlem yaptıklarını, ancak mahkemenin 50/d’li araştırma görevlileri lehine karar vermesi durumunda mahkeme kararlarını hemen uygulayacaklarını ifade ettiğini belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.