banner

Bakan Dinçer, ‘sansür’ün nedenini açıkladı




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Fareler ve İnsanlar ile Şeker Portakalı kitaplarına ilişkin tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Dinçer, Sansür iddialarının bakanlığın kitap değerlendirme sistemini değiştirmesiyle ilgili olduğunu savundu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaretinde, gazetecilerin Fareler ve İnsanlar ile Şeker Portakalı kitaplarına ilişkin tartışmalarla ilgili soruları üzerine, her iki kitapla ilgili bakanlığın yaptığı herhangi bir işlem olmadığını vurguladı.

Sansür iddialarının bakanlığın kitap değerlendirme sistemini değiştirmesiyle ilgili olduğunu dile getiren Dinçer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Hatırlayacak olursanız, gerçi bu mesele veli şikayetiyle gelişmiş bir süreçti. Ama, ondan önce de Yunus Emre'nin şiirinin, Orhan Kemal'in kitabının, Pir Sultan Abdal'ın kitabının sansür edildiğine dair dedikodular çıkarıldı. Birileri yine belli şeyleri gündeme getirebilirler. Sadece kamuoyunun dikkatine bir hususu söylemek istiyorum. Bütün bu tartışmalar, Talim Terbiye Kurulu'nda kitap inceleme ve değerlenme sürecini değiştirmemizle başladı. Orada uzun yıllardan beri var olan bir değerlendirme sistemini değiştirdik. Onun yerine son derece modern dünyanın bu anlamda kullandığı yeni bir yöntemi uygulamaya koyduk. Panel sisteminin uygulamaya konulmasıyla da oradaki görevli olan öğretmenler okullara geri döndüler. Acaba tam bu süreçte sansürle ilgili tartışmaların yapılması ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın bunun üzerinden yıpratılmaya çalışılması sizce tesadüf mü? Bana göre çok anlamlı bir süreçten geçiyoruz.''




''Siverek'te bir sınıfta 133 öğrencinin eğitim gördüğü haberi''

Gazetecilerin Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir sınıfta 133 öğrencinin eğitim gördüğü yönündeki haberi hatırlatmaları üzerine de Dinçer, ''130 öğrencili dersliğin var olduğu belirtilen olay tekil bir hadise. Ama, Şanlıurfa'da derslik başına öğrenci sayımız çok yüksek. Çünkü, geçen yıl tahminlerimizin üzerinde yaklaşık sadece birinci sınıfa 89 bin öğrenci kayıt yaptırdı. Bu yüzden de sorunu önceden gördüğümüz için orada yeni bir strateji belirledik. Derslik başına öğrencinin fazla olduğu okullarda geçici olarak prefabrike derslikler yapacağız. Bu süreç süratle tamamlanacak. Bunun için zamana ihtiyacımız var'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.