banner

Dinçer, öğretmen atamalarının yapılacağı ayı açıkladı




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Temmuz ayında 15 branşta öğretmenler için alan sınavı yapacağız. Dolayısıyla da Ağustos ayına kadar atamamız olmayacak'' dedi.

omer dincer kiyafetBakan Dinçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmen atamalarında ''Şubat ataması'' diye bir atamanın söz konusu olmadığını belirterek, ''652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlıkta atamalar ve yer değiştirmelerin yılda bir kez yapılacağı kanuna bağlandı.

Dolayısıyla biz bunları yılda bir kez Ağustos ayında yapmayı planlıyoruz'' diye konuştu.

Dinçer, Şubat ayında atama bekleyen eğitim fakültesi mezunlarının bulunduğunu, onların içerisinden başka bir grubun da ''Şubat ataması'' talebiyle meseleyi gündemde tutmaya çalıştığını bildirdi.

Temmuz ayında artık öğretmenleri alırken kendi mesleğini daha iyi bilenler arasından seçim yapılacağını ifade eden Dinçer, bu amaçla alan sınavı yapılacağını, öğretmen adaylarının bu alan sınavına girmeden, ellerindeki KPSS belgeleriyle Şubat ayında son kez atama yapılmasını talep ettiklerini kaydetti.

Herkesin daha nitelikli öğretmen seçimi konusunda talepte bulunduğuna dikkati çeken Dinçer, ''Daha nitelikli öğretmen talebinde bulunuyorken, alan sınavı da yapmayı planlamışken, Şubat ayında atamayı bekliyor olmak ve dile getirmek, bence önceki isteklerle çelişiyor. Temmuz ayında 15 alanda öğretmenler için alan sınavı yapacağız. Alan sınavından sonra öğretmen seçimine yönelik uygulamamızı gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla da Ağustos ayına kadar atamamız olmayacak'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na verilecek kadronun ihtiyacı karşılamayacağını belirten Dinçer, şunları kaydetti:

''Kaldı ki hazırlıklar belki Şubat ayına bile yetişmeyecek. İstediğimiz kadronun ihtiyacımıza cevap verecek sayıda olabilmesi için belki Haziran ayına doğru yeni bir kanun çıkarmak gerekecek. Daha fazla öğretmen ihtiyacı için talepte bulunuyoruz. Bu talebimizin karşılanması için de Ağustos ayına kadar gerekli hazırlıklarımızı yapacağız.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.