banner

Spor tesisleri yıkılıp yerine imam hatip lisesi yapılacak




Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi onaylarsa Kazım Karabekir Mevlana Stadı yıkılacak.

kazım karabekir mevlana sıtadıİstanbul ’un Gaziosmanpaşa ilçesinin toplam 170 bin nüfusa sahip iki mahallesi, Kazım Karabekir ve Mevlana ’nın İstanbul Süper Amatör Lig’deki temsilcisi Kazım Karabekir Mevlanaspor zor günler geçiriyor. Dokuz kategoride 350 sporcuya sahip olan Mavi-Beyazlı kulübün sahası ve tesisi için yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Kazım Karabekir Mevlanaspor’un şu anda faaliyet gösterdiği saha ve tesis, kulübe Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından spor amaçlı kullanım amacıyla tahsis edildi. Geçen günlerdeyse Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe kaymakamlığına yazdığı yazıyla kulübün olduğu sahanın ‘mesleki eğitim alanı’na dönüştürülmesine yönelik talepte bulundu. Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunulan dosyada teklif mecliste kabul edildi. Lakin şu anda stat olarak kullanılan arazi eskiden çöplük olduğu ve dolma toprakla mevcut durumuna getirildiği için arazinin imara açılması kabul edilemez bir durum olarak değerlendiriliyor. Şimdi top Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi’nde. Eğer teklif pazartesi günü buradan da geçerse kulüp tesisleri yıkılacak.

Pazar yürüyüş var

İddialara göre, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘mesleki eğitim alanı’ndan kastı, tesislerin yıkılıp imam hatip lisesi yapılmak istenmesi. Ancak stadın çok yakınında zaten Küçükköy İmam Hatip Lisesi var. Bir başka iddia da imam hatip lisesinin stadın olduğu yere taşınıp, okulun bulunduğu mevcut arazinin başka bir şekilde değerlendirileceği yönünde. Zira imam hatip lisesinin yeri hem işlek bir cadde üzerinde olması hem de TEM Otoyolu’na yakınlığı nedeniyle oldukça değerli.

Yarın mahalle sakinlerinin de katılacağı büyük bir prostesto yürüyüşü düzenleyecek olan Kazım Karabekir Mevlanaspor camiası ayrıca pazartesi günü toplanacak olan Gaziosmanpaşa Belediyesi Meclisi öncesinde de Belediye Binası önünde protesto gösterisi yapmaya hazırlanıyor.

Kazım Karabekir Mevlanaspor Kulüp Başkanı Mustafa Türlü, “Birilerinin ya imam hatip lisesi için planı var, ya da bizim tesis üzerinde hesaplar yapılıyor. Gerekirse iş makinelerinin önüne yatar, yine de izin vermeyiz” diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.