banner

Başbakan'dan 4+4+4'e karşı çıkanlara sert yanıt




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zorunlu eğitimde 4+4+4 teklifine mesafeli yaklaşan ve "Bu sistemde kız öğrencilerin eğitimi aksayabilir" diyen TÜSİAD'ı çok sert sözlerle eleştirdi.

Video için tıklayın

Erdoğan, "CHP'nin taraf olduğunu biliyorduk demek ki TÜSİAD da taraf olabiliyormuş. Daha önce TÜSİAD'a söyledim siz işinize bakın, biz de işimize bakalım" dedi. Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada gündemdeki önemli konulara değindi, ancak eleştiri oklarından en çok ana muhalefet partisi CHP ile eğitimde 4+4+4 sistemine tepki gösteren TÜSİAD nasibini aldı.

 

İşte Erdoğan'ın grup konuşmasından öne çıkan başlıklar:

4+4+4 formülü: “Dindar nesil yetişmesini engellemek isteyen 28 Şubat'ın aktörleri. 28 Şubat süreci İmam Hatip'lerle birlikte Anadolu çocuklarını, yoksul ailelerinin zeki çocuklarını mağdur etmiştir. Merhum Adnan Menderes, merhum Turgut Özal ile bu çocuklar iyi üniversitelerde okuma hakkını elde etmişti. Ancak 28 Şubat'la birlikte onlar mağdur oldular. AK parti bu seçkinci yapıyı kırmak için de mücadele vermiştir. Eğitim ülkenin en ücra köşelerine kadar ulaştırdık. Okumanın önündeki tüm engelleri kaldırdık, kaldırıyoruz.”

AK Parti grubumuz zorunlu eğitim teklifini TBMM Başkanlığı'na sunuyor (4+4+4). Gelişmiş ülkelerde zorunlu eğitim 9 ila 12 yıl arasında değişiyor. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu sağlıklı ve en modern sistem bu.

 

‘Meslek liselerini ayağa kaldıracağız’

Biz 8 yıllık kesintisiz eğitimin Türkiye'ye verdiği ağır hasarı tamir edeceğiz. Meslek liselerini ayağa kaldıracağız. Batı ülkelerinde bile meslek liselerine giden öğrenci oranı yüzde 60'tır. Meslek liselerinin önü yeniden açılacak.

‘CHP ve TÜSİAD'ın tepkileri çağdışı’

Başta CHP ve TÜSİAD olmak üzere möalum çevrelerin verdiği tepki tamamen bayati tamamen çağdışı ve tamamen Türkite gerçeklerinden uzak tepkilerdir. CHP'nin taraf olduğunu biliyorduk demek ki TÜSİAD da taraf olabiliyormuş. TÜSİAD daha önce bir zata bir İmam Hatip raporu hazırlıyor ve o raporla İmam Hatiplerin orta kısımları kapatılıyor. 8 yıllık eğitimin akıl hocalarından TÜSİAD'ın bugün bir kez daha statükocuları savunması ibretliktir. Kusura bakma TÜSİAD senin değil milletin arzusu olacak.

Daha önce TÜSİAD'a söyledim siz işinize bakın, biz de işimize bakalım. Sanayi de ticaret de neler söyleyecekseniz onları söyleyin. Bu ülkede Anadolu'nun çocuklarının okumasının yollarını kapatmaya gelip de bariyer oluşturmayın. Sıkılmadan "kızların okumasının önü kesilecekmiş" diyorlar. El insaf. Şöyle 9 yıllık raporlara bir bakar insan. 9 yıl içerisinde bu ülkede eğitim nereden nereye getirildi. Buna rağmen tamamen ideolojik kaygılarla zihinleri bulandırmak TÜSİAD'ın geçmişten devraldığı ve bugüne yakışmayan bir roldür. TÜSİAD önce 28 Şubat'taki rolünü bir düşünsün. TÜSİAD'ın acilen değişmesini, kör ideoloji ve kalıplarından kurtulmasını tavsiye ediyorum. Kız çocuklarının okul dışında kalacağını iddia

(CNNTÜRK)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.