banner

Bu illerde okullar kar nedeniyle tatil edildi




Yoğun kar yağışı Türkiye’de doğu bölgelerde etkili olmaya başladı. Ülke genelinde bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen iller, Tunceli, Kars ve Erzurum.

Tunceli'de okullar 2 gün tatil

Tunceli ve Kars'ta iki gün Erzurum’da ise yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi.

Tunceli'de dün başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi, Çemişgezek, Hozat, Mazgirt ve Nazımiye ilçelerinde eğitime 2 gün, Pülümür ve Ovacık ilçelerinde ise bir gün ara verildi.

Kar kalınlığı il merkezinde 52 santimetreye, Ovacık ilçesinde ise 1 metreye ulaştı.

Kars'ta eğitime iki gün ara

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, ilçeler ve bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildiğini belirtti.

Erzurum'da eğitime bir gün ara

Erzurum Valiliği yaptığı  açıklamada, ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, ilçeler ve bağlı köylerde okul öncesi, ilköğretim, özel eğitim merkezleri ve liselerde eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi.

Doğu donuyor

Orta Akdeniz üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 950, Ağrı'da 70 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Van ve Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle de 141 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Sivas'ta da kar yağışı nedeniyle 284 köy yolu ulaşıma kapandı.

Siirt'te de sabah saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı nedeniyle, 4'ü Şirvan, 18'i de Pervari ilçesine bağlı olmak üzere toplam 22 köy yolu ulaşıma kapandı.

Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı dolayısıyla Bayburt ve Gümüşhane'de 329 köy yolu ulaşıma kapandı.

Malatya'da da kar yağışı nedeniyle 117 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Kapalı yollarının ulaşıma açılması için ekiplerin aralıksız çalıştığı bildirildi.

Erzincan

Erzincan'da yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bazı ilçelerde bir gün, Erzincan Üniversitesi'nde ise 2 gün eğitime ara verildi.

Hakkari

Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi, Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Ağrı

Kar yağışı nedeniyle Ağrı'da il merkezi hariç köylerde eğitime 2 gün ara verildi.

Gümüşhane

Gümüşhane'de etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve üç ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.