banner

Mum ışığında süren bir hayat




Adana'da 13 yıldır elektriği olmayan tek odalı evde mum ışığında yaşayan işsiz Yusuf Güner ve ailesine merkez Yüreğir Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Çelikcan sahip çıktı

Yevmiyeli işlerde ailesini zorlukla geçindirmeye çalışan baba Yusuf, eşi 43 yaşındaki Medine ve oğulları 12 yaşındaki Onur Güner’in dramına tanık olan Mahmut Çelikcan, iki oda, bir salon ev kiralayıp, eşyalarla döşeyerek teslim etti.

Ziyaret ettiği gecekonduda 7’nci sınıf öğrencisi Onur Güner’in mum ışığında ders çalışırken görünce gözyaşlarını tutmakta zorlanan Çelikcan, "Onur’un, imkansızlıklar içinde olmasına rağmen çok başarılı bir öğrenci olduğunu öğrendik. Onur’un bu okuma azmine kayıtsız kalmamız mümkün değildi" dedi. Çelikcan, küçük Onur’a çalışma masası ve bilgisayar da hediye ederken, babasına da özel bir şirkette iş buldu. Ailesiyle birlikte hayatının akışı değişen Yusuf Güner "Ne diyebilirim ki, böyle bir belediye başkanına sahip olduğumuz için kendimizi şanslı hissediyorum. Gelip bizi buldu ve her konuda yardımcı oldu" diyerek teşekkür etti.

Başkan eşiyle aileyi ziyaret etti

Başkan Çelikcan, eşi Mehtay Çelikcan ile birlikte Güner ailesinin yeni evine de misafir oldu. Çelikcan çifti, artık kendi odası olan ve derslerini rahat bir ortamda yapan küçük Onur’la yakından ilgilendi. Onur ise yaşadıklarına inanamadığını belirtip, "Bundan önce soğukta ve karanlıkta ders çalışamıyordum. Performans ödevlerimi yapamıyordum. Hepimiz bir odada kalıyorduk. Evimiz hiç güneş görmüyordu. Şimdi düzenli ve sağlıklı bir ortamda, hem de kendi odamda derslerime çalışıyorum. Çok mutluyum. Kendime ait bir odamın olacağını hayal bile etmemiştim. Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bundan böyle derslerimdeki başarımı artırıp derecelere gireceğim. Başkanımızın ve ailemin güvenini boşa çıkarmayacağım" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.