banner

Bir illerde okullar tatil edildi




Türkiye genelinde kar nedeniyle eğitime ara verilen il ve merkezler...

Malatya'da kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi.

Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Kurulu, yoğun kar yağışı nedeniyle, il merkezi ve merkeze bağlı köylerde, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde yarın bir gün süreyle okulların tatil edilmesine karar verdi.

Bu çerçevede kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve emziren bayanlar, kalp ve böbrek yetmezliği ile kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanlar ve engelli personelin de bir günlük idari izinli sayılması kararlaştırıldı.

Öte yandan Arguvan ilçesinde de yarın okullarda eğitime ara verildi.

Bursa

Bursa merkez ile Orhangazi ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar, yarın tatil edildi.

Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın (bir gün) tatil edildi. 

Ayrıca, kamuda çalışan hamile ve engelliler de yarın idari izinli sayılacak.

Orhaneli ilçesinde de ilk ve orta dereceli okulların, aynı nedenlerle Kaymakamlık tarafından yarın tatil edildiği bildirildi.

Elazığ

Elazığ'ın bazı ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle taşıma merkezi konumundaki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Arıcak, Alacakaya, Baskil, Karakoçan, Maden ve Palu ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşıma merkezi konumundaki ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kararın İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca alındığı kaydedildi.

Sivas

Yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas merkez ve bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, ''Olumsuz hava koşullarından dolayı merkez ilçede 8 Ocak 2013 tarihinde eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca Akıncılar, Divriği, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Ulaş ve Zara ilçelerinde de Kaymakamlık kararıyla 8 Ocak 2013 tarihinde eğitime 1 gün ara verilmiştir'' denildi.

Açıklamada, Koyulhisar ilçesinde ise taşımalı eğitime yarın ara verildiği kaydedildi.

Ovacık ve Darende'de kar tatili

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime verilen aranın, 2 gün daha uzatıldığı belirtildi. Malatya'nın Darende ilçesinde ise kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Sürekli güncellenecektir...

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.