banner

İstanbul'da eğitime kar engeli




İstanbul'da anaokulu, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Hamile ve engelliler de bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının kesintilerle devam ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''Meteorolojik tahminler doğrultusunda şehrimizde görülen zaman zaman etkili kar yağışının halen kesintilerle birlikte devam ettiği ve bu gece görülecek etkili don ve buzlanma sebebiyle 8 Ocak 2013 Salı günü anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür.''

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engellilerin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı aktarıldı.

Yağış çarşambaya kadar sürecek

Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) basın toplantısı düzenleyen  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise ''Meteorolojinin bize verdiği bilgiye göre,kar yağışı Çarşamba gününe kadar devam edecek'' dedi.

Başkan Topbaş, özellikle bugün ve Çarşamba günü yaşlı, engelli ve hamilelerin trafikte dikkatli olmaları veya trafiğe hiç çıkmamalarını rica etti.

İDO'dan sefer iptalleri

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ'den yapılan açıklamada, saat 07.00'deki Yenikapı - Bandırma hızlı feribot, saat 07.30'daki Bandırma - Yenikapı - Bostancı deniz otobüsü, saat 07.30'daki Bursa - Yenikapı hızlı feribot, saat 07.30'daki Yenikapı - Bursa hızlı feribot, saat 08.00'deki Armutlu - Armutlu Tatil Köyü - Yenikapı - Bostancı deniz otobüsü ile saat 18.30'deki Bandırma - Yenikapı hızlı feribot seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.

Bazı illerde eğitime ara

Yoğun kar yağışı nedeniyle Muş, Hakkari, Ağrı, Kars, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Sivas, Malatya, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Zonguldak, Nevşehir, Ordu, Van, Düzce ve Bartın'da eğitime 1 ila 2 gün ara verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.