banner

İlköğretim öğrencilerinden ilaç kampanyası




Kumluca'da Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, başlattıkları ''İlacınla ilacım olur musun'' kampanyası ile kullanılmayan ilaçları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklar.

Kumluca Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Erkan Kocababa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, değerler eğitimi kapsamında öğrenciler tarafından evlerde bulunan ve kullanılmayan ilaçların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için ilaç toplama kampanyası başlatıldığını söyledi.

Okul idaresi olarak öğrencilerde yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygusunu geliştirmek, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilmek için kampanyaya destek verdiklerini ifade eden Kocababa, toplanan ilaçların iki dönem halinde Kızılay'a teslim edileceğini bildirdi.

Türkiye'de ilaca ulaşmanın çok kolay olduğunu, ancak bazı ülkelerde bunun gerçekten çok zor olabildiğini vurgulayan Kocababa, ''Kampanyamızın yardımlaşma, dayanışma boyutunun yanı sıra bir de ekonomik boyutu var. Bazen aldığımız ilaçları hiç kullanmadan, bazen de bir miktarını kullandıktan sonra çöpe atıyoruz'' dedi.

Kampanya ile kendilerine yararlı olan ilaçların başkalarına da faydalı olmasını amaçladıklarını dile getiren Kocababa, ''Umarım bu çalışma ile tüm Kumluca ve Kumluca dışındaki insanlar ellerinde atıl durumda bulunan ilaçları bize ulaştırırlar. Bizler de bunları ayrıştırarak Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istiyoruz'' diye konuştu.

Kocababa, ilçedeki okullar başta olmak üzere tüm resmi kurumlara duyuru yaptıklarını anlatarak, ayrıca esnafları da bilgilendirmek amacıyla ilçe genelinde birçok yere afiş astıklarını kaydetti. Toplanan ilaçların ayrıştırılması için toplum sağlığı merkezlerinden destek alacaklarını bildiren Kocababa, ilaçların ocak ve mayıs aylarında Kızılay'a teslim edileceğini ifade etti.

İlaç toplama kampanyasına katılan öğrenciler de kullanılmayan ilaçların ihtiyaç sahipleri ve yardıma muhtaçlara ulaştırılacak olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.