banner

RedHack’in üniversiteler hakkında yayımladığı belgeler




RedHack, YÖK'ün sitesinden hacklediği belgeleri birer birer yayımlamaya devam ediyor. Şu ana kadar 9  üniversitenin belgelerini yayımlayan RedHack'in elinde yüzlerce belge olduğu belirtildi

RedHack, YÖK’ü bir kez daha hedef alarak, üniversitelerde yaşanan yolsuzluklarla ilgili birçok gizli belgeyi Twitter üzerinden yayınlamaya devam ediyor. RedHack, YÖK’ün elektronik paylaşım sistemi ebys.yok.gov.tr sitesine girerek aralarında gizli ibaresi bulunan 60 binin üzerinde dokümanı ele geçirdiklerini duyurdu.

Twitter hesabında “YÖK sisteminden elimize tonla belge geçti. Daha sonra yayınlayacağız” dedikten kısa bir süre sonra belgeleri yayınlamaya başlayan RedHack, 60 binin üzerinde dokümanı ele geçirdiğini duyurdu.

YÖK’ün sitesine bağlı eğitim sayfasını adresini saat 04.30′da ele geçiren grup, ilk olarak Giresun Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Kurulumu projesi kapsamında gerçekleştirilen makine ve teçhizat alımı sırasında yapılan yolsuzlukla ilgili belge paylaştı. Gizli belgede usulsüzlük iddialarına karışan öğretim üyelerinin isimleri de yer alıyor.

 

 

 

Giresun Üniversitesi’ndeki yolsuzluk belgelerinin ardından sırasıyla, Gazi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi hakkındaki belgeler yayımlandı.

Hacettepe Üniversitesi hakkında yayımlanan belgelerin ise ameliyat malzemeleri alımı ihalesindeki yolsuzlukla ilgili olduğu iddia edildi

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.