banner

Dil kurslarında ‘Gangnam’ yoğunluğu




PSY'ın Gangnam Style şarkısının dünya çapında meşhur olmasından sonra Korece öğrenimine ilginin hızla artığı bildirildi.

Ankara Üniversitesi (AÜ) bünyesindeki Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) Başkanı Doç. Dr. Ertan Gökmen, uzak doğu dillerinden Korece öğrenmek isteyenlerin sayısının son dönemlerde önemli oranda arttığını dile getirdi.

Gökmen, ''İnsanların çılgın gibi peşine düştüğü Gangnam Style'dan sonra ise bu ilgi zirveye ulaştı. Şarkı ilk çıktığında bana mail atıp, sözlerini soruyorlardı. Kore dizileri de revaçta. İzleyenler, anlamadıkları şeyleri de maille soruyorlar'' dedi.

Doç. Dr. Gökmen, şöyle devam etti:

''Koreliler bize yeterli öğretim üyesi desteği verse, tüm şubelerimizde Korece eğitimi açsak, şu anda hepsini dolduracak talep var. Önce de vardı bu ilgi ama Gangnam Style daha da arttı. Bu bakımdan PSY'e dünyada Korece öğretimine büyük katkı yaptığını söylemek isterim.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.