banner

Öğrenci haçları ile rektöre lüks araba alındı




RedHack’in YÖK’ün sitesinden ele geçirdiği Fırat Üniversitesi’ne ait belgelerde öğrenci harçlarının yatırıldığı bankadan alınan promosyonla  480 bin TL’lik lüks otomobil alındığı ortaya çıktı

ODTÜ olaylarını protesto etmek için YÖK'ün internet sitesini hackleyen Kızıl Hackerlar bir çok üniversitelere ait binlerce belge ele geçirdi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesapları üzerinde paylaştıkları belgelerden biri de Fırat Üniversitesi’ne ait. Ele geçirilen belgelerin birinde, üniversite harçlarının yatırıldığı bankadan alınan promosyon ile 480 bin TL'lik bir otomobilin alındığı ortaya çıktı.

19 Kasım 2012’de Fırat Üniversitesi’nden YÖK’e gönderilen ‘Gizli’ ibareli soruşturma raporunda öğrenci harçlarının yatırıldığı bir banka ile yapılan protokole ilişkin bilgiler yer aldı.

YÖK'e soruşturma yazısını gönderen isim Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudbettin Demirbağ. Demirbağ, YÖK'e gönderdiği yazıda, eski Rektör  Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl hakkında soruşturma yapılması isteniyor.

Konuya ilişkin bankadan gelen yanıta göre, üniversite 27 Eylül 2009 itibari ile 1 milyon 310 bin liralık promosyon hakkını kullanmak istediği anlatıldı.

Rektör Kudbettin Demirbağ imzalı rapora göre söz konusu miktar, üniversite hesaplarından görülmedi. Rapora göre söz konusu paranın bir bölümü üniversite şenlikleri için kullanıldığı, aynı paradan 1 adet Audi marka A8 Long 3.0 model araç alındı.

Yapılan bu iki harcama sonrası hesapta 823 bin 89 TL kaldı.

Türkiye’de satılan en pahalı araç olarak bilinen Audi A8 Long’un satış fiyatı 480 bin TL seviyesinde.

Raporda, yapılan denetimler sonrası protokoller sonrası elde edilen gelir konusunda üniversitenin zarara uğratıldığı anlatıldı.

Mevcut rektör Prof. Dr. Demirbağ imzasını taşıyan raporda, eski rektör Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl hakkında soruşturma yapılması istendi.

(kaynak Hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.