banner

RedHack’ten ikinci dalga




RedHack, YÖK’ün Elektronik Paylaşım Sistemi ‘ebys.yok.gov.tr’den ele geçirdiği belgeleri bugün de yayımlamaya başladı. RedHack tarafından bugün yayımlanan belgeler arasında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne ait yolsuzluk iddialarının olduğu belge yayımlandı

RedHack’in iki gün önce YÖK’ün Elektronik Paylaşım Sistemi ‘ebys.yok.gov.tr’yi hackleyerek aralarında üniversitelerin ‘gizli’ ibaresinin de yer aldığı ‘yolsuzluk’ dosyları diye adlandırılan binlerce dokümanı ele geçirip yayımlamasının ardından bugün de 60 binin üzerinde olduğu iddia edilen belgeleri Twitter üzerinden yayımlamaya başladı.

RedHack’in şu ana kadar yayımladığı belgeler arasında Giresun Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi yer alıyor. Bugün yayımladığı belgeler arasında ise Marmara Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi'ne ait yolsuzluk iddialarının olduğu belgeler yer alıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.