banner

İstanbul Üniversitesi’nden o iddialara yanıt




İstanbul Üniversitesi, RedHack’in İstanbul Üniversitesi’nde yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla ilgili yayımladığı belgelerin gerçeği yansıtmadığını belirten bir açıklama yaptı

Medyada “Redhack'in Yayımladığı Belgeler” doğrultusunda İstanbul Üniversitesi ile ilgili yayımlanan haberlerde yer alan bilgiler kesinlikle doğru değil ve yanıltıcıdır.

İstanbul Üniversitesi ile ilgili yayımlanan haberlere konu olan 2009 yılına ait belgeler üzerinde Sayıştay denetçileri tarafından tam inceleme yapılmıştır. İnceleme ile ilgili olarak Sayıştay’a yazılı ve belgeli açıklamalar yapılmıştır. Sayıştay 3. Daire tarafından yapılan inceleme neticesinde “Yapılan harcamaların usulüne uygun olduğu” Sayıştay ilamı ile anlaşılmıştır.

Haberlerde geçen 6 adet Passat ve 1 adet BMW marka araç İstanbul Üniversitesi’ne hibe edilmiştir. Bu araçlar İstanbul Üniversitesi’ne aittir.  Araçlar için Maliye Bakanlığı’na yazı yazılmış ve 3 adet Passat ve 1 adet BMW marka araç Bakanlar Kurulu kararıyla İstanbul Üniversitesi Taşıt Cetveli’ne (T Cetveli) kayıt edilmiştir. Diğer 3 adet Passat marka aracın ise bütçe olanakları nedeniyle İstanbul Üniversitesi T Cetveli’ne kayıt işlemleri 2013 yılında gerçekleştirilecektir. (Habere konu olan araçların ruhsatları ekte sunulmuştur.)

Haberlerde yer alan Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültelerinin otoparkları, İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri tarafından işletilmektedir. İÜ Sosyal Tesisleri tarafından 2009-2012 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi'nin bütçesine kira geliri olarak toplam 4 milyon 439 bin 333 TL yatırılmıştır. İÜ Sosyal Tesisleri’nin kira gelirleri ve kârı yıllık olarak İstanbul Üniversitesi'nin bütçesine aktarılmaktadır.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.