banner

Rektörden öğrencilere ‘final çorbası’




Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversite kütüphanesinden yararlanan yaklaşık 200 öğrenciye her gün çorba ısmarlıyor.

rektor_corbaÇorba giderini kendi maaşından karşılayan Kocacık, üniversite kütüphanesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin final döneminde kütüphaneye yoğun talepleri olduğunu ve yer bulmakta güçlük çektiklerini söyledi.

Bu yorgunluğa, çileye katlanan öğrencilere destek olmak, onları teşvik etmek ve yorgunluklarını gidermek için kendilerine çorba ikramında bulunmayı düşündüklerini belirten Kocacık, ''Tabakla, çanakla veremiyoruz ama bardakta veriyoruz. 'Onların yorgunluklarını alıp verimini artırabilir miyiz?' diye düşündük. Uygulama yeni başladı. Birkaç gündür de izliyoruz, gayet güzel gidiyor. Öğrencilerimiz de memnun'' diye konuştu https://apotekerendk.com/.

Prof. Dr. Kocacık, öğrenciyken özlemini duyduğu bir uygulamayı hayata geçirdiğini dile getirerek, ''Öğrencilerimiz başarılı olsun, iyi notlar alsın, bir an önce okullarından mezun olsun, çorba da çay da onlara feda olsun'' dedi.

Öğrencilerin çorba ikramından memnun olduğunu ifade eden Kocacık, öğrencilerden gelen farklı talepleri de imkanlar ölçüsünde yapmaya çalışacaklarını kaydetti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz da, çorba ikramının kütüphanede öğrenci yoğunluğunu arttırdığına dikkati çekerek, ''4 ay önce kütüphaneyi ziyaret ettiğimizde öğrenci yoğunluğu bu kadar değildi. Ama bu tür projelerin öğrenci yoğunluğunu artırdığına şahit olduk. Bundan da mutlu olduk'' şeklinde konuştu.

Kütüphanenin öğrencilerin taleplerine yanıt veremediğini de aktaran Yılmaz, en kısa sürede mevcut kütüphanenin en az iki kat büyüklüğünde bir kütüphaneyi üniversiteye kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.