banner

Marmara Üniversitesi’nden 'yolsuzluk' yalanlaması




Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, bir hacker grubunun paylaştığı belgelerdeki iddialarla ilgili yalanlamada bulundu.

YÖK'ün Elektronik Paylaşım Sistemi ebys.yok.gov.tr'i hackleyen korsan grubun aralarında gizli ibaresi bulunan üniversitelere ait 60 bin belgeyi ele geçirdiği iddia edilmişti. Ele geçirilen belgeler arasında Marmara Üniversitesi ile ilgili iddialar da bazı yayın organlarında kullanılmıştı. Marmara Üniversitesi bugün konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

İşte Rektörlük tarafından yapılan açıklama:

"Son günlerde bazı basın organlarındayer alan haberlerde 2002-2005 yıllarındaMarmara Üniversitesi Vakfı’na ait AcademicHospital ve Tıp Merkezinde görevlendirilen Öğretim Üyelerimize yapılan ödemelerde usulsüzlük olduğu iddia edilmektedir.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin 2002-2005 yılları arasında Vakıfta görevlendirilmeleri 2547 sayılı YÖK kanununun 38. maddesine göre Üniversite Yönetim Kurulu kararı ile yapılmıştır.

Söz konusu döneme ait görevlendirmeler yürürlükteki mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilmiş olup, bahse konu işlemlerde herhangi bir usulsüzlük bulunmamaktadır.

İlgili web sitesi ve bazı medya organlarında bir takım belgeleri kaynak göstererek Marmara Üniversitesi’nin zarara uğratıldığı şeklindeki iddiaları ve Rektörlüğümüze atfedilen haksız ve yanıltıcı ithamları tekzip ediyoruz.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü"

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.