banner

Köydü üniversite oluyor




Bartın Üniversitesi'nin bin 171 dönümlük yeni yerleşkesi, üzerindeki ev ve arazileriyle kamulaştırılan iki köyün bulunduğu yere inşa edilecek.

22 Mayıs 2008 tarihinde kabul edilen 9 ilde üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısıyla birlikte kurulan Bartın Üniversitesi'nin Ağdacı Mahallesi'ndeki mevcut yerleşke alanının yetersiz olması nedeniyle yeni yerleşke alanı arayışı içine girildi.

Kentin, yaklaşık yüzde 58'inin ormanla kaplı olması nedeniyle 2 yıllık arayışın ardından Bartın-Zonguldak karayolu Kutbeyyazıcılar köyü mevkisinde tespit edilen bin 171 dönümlük araziyle ilgili milletvekilleri, vali, belediye başkanı, garnizon komutanı ve rektörün de katılımıyla köy sakinleriyle toplantı yapıldı. Yapılan toplantıdan 3 ay sonra da kamulaştırma süreci başladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.