banner

Eğitime kar engeli




Türkiye genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı iller ve ilçelerde okullar tatil edildi.

ANKARA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Ankara'nın bugün sabah saatlerinden itibaren soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girdiği, yarın ani sıcaklık düşüşlerinin buzlanma ve don olayına sebep olacağı belirtilerek, tedbirli olunması istendi.

Açıklamada, "Beklenen ani sıcaklık düşüşlerinin buzlanma ve don olayına sebep olacağı ve birlikte aralı kar yağışı beklendiği değerlendirildiğinden, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar ile kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği hastalarının ve kronik hastalıkları olanların ve de özürlü personel ile eğitim-öğretim kurumlarımızda bulunan öğrencilerimizin sağlığının olumsuz etkilenmemesi bakımından Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun 28 Şubat 2012 ve 2 sayılı kararı ile 29 Şubat 2012 Çarşamba günü ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar ile kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği hastalarının ve kronik hastalıkları olanların ve de özürlü personelin idari izinli sayılması, resmi ve özel ilk ve orta dereceli okulların, yaygın eğitim kurumları ile anaokullarının ve kreşlerin ise 1 (bir) gün süre ile tatil edilmesi kararlaştırılmıştır" denildi.
 

BURSA

Bursa ve ilçelerinde yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime bir gün ara verildi. Bursa'da etkili olan kar yağışı eğitimi etkiledi. Nilüfer, Yıldırım, Osmangazi, İnegöl ve Harmancık'ta tüm okullar, Büykorhan'da ilköğretim okulları ve Orhangazi'de sadece taşımalı eğitimin yapıldığı okullarda kar yağışı dolayısıyla eğitim öğretim 1 gün tatil edildi.

 

KIRIKKALE

Kırıkkale Valiliği, yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Kırıkkale'de kar yağışı etkisini gece giderek artırdı. Yüksek kesimlerde 20 santimetreyi bulan kar kalınlığı ve tipi sebebi ile valilikten açıklama geldi. Valilik, yoğun kar yağışı sebebi ile eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiğini, ayrıca kamuda çalışan engelli personelin de bugün idari izinli sayılacağını duyurdu. Öte yandan meteorolojiden yapılan uyarılara göre rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli eseceği, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
 

 YOZGAT

Yozgat'ta yoğun kar yağışı sebebiyle il merkezinde ve merkeze bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

(İHA)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.