banner

Akademisyenler YÖK’ü protesto etti




Türkiye’nin birçok üniversitesinden gelerek Başkent’te buluşan akademisyenler, YÖK Yasa Taslağı’nı protesto etti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi önünden sloganlar ve alkışlarla Sakarya’ya yürüyen akademisyenler, Yükseköğretim Yasa Taslağı’nı protesto etti. Cebeci’den Sakarya’ya kadar yürüyen akademisyenlere CHP’li milletvekilleri Nurettin Demir, Oğuz Oyan, Mahmut Tanal, Birgül Ayman Güler ve Dilek Akagün Yılmaz’ın yanı sıra Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da destek verdi. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, özgür bir üniversite ve özgür bir Türkiye için akademisyenlerin yürüyüşüne destek verdiklerini belirterek, “Türkiye’nin birçok yerinden akademisyenler gelmiş. Özellikle ODTÜ’teki öğrenci ve akademisyenleri desteklemek için yürüyorlar ve yeni YÖK yasasını yasalaştıran, sermayeye teslim eden yönetime karşı çıkmak için yürüyorlar. Biz de CHP olarak destek veriyoruz” dedi.

Akademisyenler adına bir konuşma yapan Üniversite Konseyleri Başkanı Prof. Dr. Erhan Nalçacı, iktidarın devleti ele geçirmesiyle bir rejim değişikliği olduğunu savunarak, “Bu rejim değişikliği gericilik demektir, dini inançların suiistimali demektir. AKP kendi üniversitesini de yaratmaktadır. Kendi üniversitesini, bu rejimin üniversitesini yaratmaya çalışmaktadır. Bizim itirazımız bunadır. Rejim kendi üniversitesini yaratırken aydınlanmanın kazanımlarını yok ediyor” diye konuştu.

Üniversitelerden saçılan yolsuzlukların da talan ekonomisinin ürünü olduğunu belirten Nalçacı, üniversitelerde var olan bu fiili durumun şimdi de yasa haline getirilmek istendiğini öne sürdü. Nalçacı, “Yasa taslağı üniversiteleri doğrudan sermayeye teslim ediyor. Bu aynı zamanda üniversitelerin özelleştirilmesi projesidir. Sermayenin baskısı altına alınması, idari özerkliğin ortadan kaldırılmasıdır” dedi.

Öte yandan, akademisyenlere bir destek de küçük oğlu ile nohut pilav satan seyyar satıcıdan geldi. Seyyar satıcı, nohut pilav sattığı küçük arabası ile akademisyenlerin yürüyüşüne eşlik etti. Oğlu için bilim ve teknoloji istediğini belirten seyyar satıcı, “Oğlum için bilim ve teknoloji istiyorum. Din ayrı bir şey, bilim ve teknolojiyle alakası yok. Ben oğlum için bilim ve teknoloji istiyorum” diye bağırdı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.