banner

British Council’den İngilizce öğretmenlerine dev proje




Dünyanın en köklü kurumlarından olan İngiliz eğitim kuruluşu Biritish Council, Türkiye'de İngilizce öğretmenlerine ücretsiz konferans düzenliyor

British Council tarafından ilk defa 9-10 Şubat tarihlerinde düzenlenecek 'Paylaştıkça Artan Hikayeler' isimli ücretsiz web konferansı, Türkiye çapında İngilizce öğretmenlerini bir araya getirecek.

Tamamı ücretsiz olan 'Paylaştıkça Artan Hikayeler' web konferansı, İngilizce öğretmenlerinin kısa hikaye, roman, şiir ve anı gibi farklı yazın türlerini sınıf ortamında keyifle kullanabilmeleri için önerilerde bulunmayı hedefliyor. Hikayeler sayesinde öğretmenler, İngilizce eğitiminde kullandıkları kaynakları zenginleştirme imkanı bulacaklar. Bu sayede öğrencilerin bireysel gelişimlerine de katkı sağlamış olacaklar. Konferans, dünyanın 16 ülkesinden katılan konuşmacılarla toplam 30 web oturumundan oluşacak.

HİKAYELER DENEYİMLERİ ZENGİNLEŞTİRECEK

British Council Türkiye İngilizce Bölümü Programlar Müdürü Jason Price, ilk defa düzenlenen konferansla ilgili olarak yaptığı açıklamada; Türkiye'deki İngilizce öğretmenlerine yönelik bu web konferansının, İngilizce derslerini daha keyifli hale getirecek fikir ve yöntemlerle dolu olduğunu söyledi. Price sözlerine söyle devam etti: "Türkiye, 2013 Londra Kitap Fuarı'nda Odak Ülke olarak seçildi. Türk yayıncılık sektörünün uluslararası platformdaki konumunu güçlendirmesi için bir fırsat olan Odak Ülke programı kapsamında, hem sınıf içerisinde hem dışında öğrencileri ve öğretmenleri okuma sevgisi, öykü ve şiir askı konularında teşvik etmek amacıyla İngilizce dil eğitimini (ELT) departmanı olarak yer almak istiyoruz. Hikeyeler, öğrencilerin İngilizce öğrenme deneyimlerini sınıf içinde ve dışında zenginleştirebilen bir araç. Onları etkili kullanmak istemez miydiniz? Bu konferans hikayelere hak ettiği değeri verecek, öğretmenlere ise ilham verecek".

KARŞILIKLI GÖRÜŞMELER OLACAK

Konuşmacı ve katılımcıların bulundukları mekandan ayrılmalarına gerek kalmadan web üzerinden buluşacakları ve karşılıklı görüşmelerinin mümkün olacağı 'Paylaştıkça Artan Hikayeler' web konferansının sunum dili İngilizce olacak. Konferans, online konferans çözümleri sunan Adobe Connect platformunda yapılacağından katılımcı olabilmek için sadece internet bağlantısı ve Adobe Connect 9.0 Flash kurulumu gerekiyor. Konferans hakkında daha detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için British Council Turkiye web sitesini www.britishcouncil.org.tr ve http://www.eventbrite.co.uk/event/4839702681/epress sitesini ziyaret edilebiliyor

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.