banner

Bir fotoğraf hayatını değiştirdi




Herkes onu gazetede çıkan terlikli ve montsuz okula giderken çekilen fotoğrafından tanımıştı…

"Yardım eden herkese teşekkür ederim. Artık üşümüyorum. Okuyarak vefa borcumu ödeyeceğim"

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Konurtepe Köyü Aşağı Kayalar Mezrası'nda yaşayan Melek Özgüllan (10), ayakkabısı olmadığı için kara kışta terlikle Selimpınar İlköğretim Okulu'na gitmek zorunda kalıyordu. Melek'in 20 Aralık 2012'de gazetelere yansıyan fotoğrafı tüm Türkiye'nin yüreğini sızlattı. Siverek Kaymakamlığı Melek ve 5 kardeşi için ilk etapta mont, bot ve kazak aldı.

Doğu'dan Batı'dan, Almanya'dan çok sayıda hayırsever Melek için kaymakamlık, belediye ve okula ulaşarak yardım yağdırdı. Daha çok bot, kazak, mont, eldiven, bere gibi kışlık giysi geldi. Bazı kolilerin içerisinden çikolata ve oyuncak da çıktı. Melek ve kardeşlerinin ihtiyaçları karşılandı. Siverek Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Bozkurt ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Cengiz Baydilli, köy okullarını tek tek gezerek 2 bin 500 öğrenciye yardımları ulaştırdı. Yardım alan yoksul öğrencilerin de yüzü güldü.

Haberin devamı için tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.