banner

Okul sütü komisyonları toplandı




Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü okul sütü programı kapsamında düzenlenen 'İl Okul Sütü Komisyon Toplantısı’ bugün gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü okul sütü programı kapsamında düzenlenen ‘İl Okul Sütü Komisyon Toplantısı’ bugün gerçekleştirildi. Rixos Otel’de yapılan toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Bekir Keskinkılıç, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ve çok sayıda bakanlık temsilcisi katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mirmahmutoğulları, gıda tüketiminin öneminden bahsederek, süt tüketiminin özellikle çocuk yaşlarda kazanılması gereken bir alışkanlık olduğunu söyledi. Türkiye’nin tarım alanında dünyanın güvenilirliğini kazandığına dikkat çeken Mirmahmutoğulları, bu güveni sağlamak için multidisiplin önlemler aldıklarını kaydetti.

Okul sütü kampanyasında kurumlar arası işbirliğinin yapıldığını ifade eden Mirmahmutoğulları, okullarda zehirlenme iddialarına ilişkin, “Biz biliyoruz ki Türkiye’de hiçbir zehirlenme olmadı. Ama varmış gibi gösteriliyor” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.