banner

ABD’de okula saldırı sonrası ilk resmi önlem




ABD Başkanı Obama, 1 ay süren araştırmalar sonucunda hazırlanan öneriler doğrultusunda, silah kontrolünü sağlamak için 23 ayrı ''başkanlık emrini'' açıkladı.

ABD Başkanı Obama, kongre'nin onayına gerek olmayan 23 ''başkanlık emrini'' onayladı ve Kongre'ye bir dizi öneride bulundu.

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da, silah şiddeti mağdurları, aileleri, 20'si çocuk 26 kişinin hayatını kaybettiği Newton'tan gelen aileler, silah kontrolüyle ilgili çalışan sivil toplum örgütleri, sporcular, bazı yönetim ve Kongre üyelerinin katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Obama'nın konuştuğu kürsünün yanına da Obama'ya silah kontrolü konusunda mektup yazan 4 küçük öğrenci oturdu.

Obama, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden başkanlığında 1 ay süren araştırmalar sonucunda hazırlanan öneriler doğrultusunda, silah kontrolünü sağlamak için 23 ayrı ''başkanlık emrini'' açıkladı.

''Başkanlık Emirleri'' arasında, silah alımında kişilerin geçmiş araştırmalarına yönelik mevcut sistemde iyileştirilmeler yapılması, silah şiddetine yönelik federal araştırmaların yapılmasının sağlanması ve bu konudaki engellerin kaldırılması, okullara daha fazla danışman atanması, zihin sağlığı merkezlerine erişim imkanlarının güçlendirilmesi gibi maddeler yer alıyor.

Obama'dan Kongre'ye çağrı

Barack Obama, Kongre'ye askeri tarzdaki silahların satışının yasaklanması ve silah alımında kişilerin evrensel standartlarda geçmiş araştırmasının yapılması gibi konularda düzenleme yapması için çağrı yaptı.

Amerikan halkına da seslenen Obama, ''Değişimin tek yolu Amerikan halkının bunu talep etmesi. Bunu Amerikan halkı talep etmeden yapamayız'' dedi.

Obama, Newton'da hayatını kaybeden Grace adlı öğrencinin yaptığı resmi de Oval Ofis'teki özel çalışma bölümünün duvarına astığını söylerken, Grace'in ailesi gözyaşlarını tutamadı.  Obama, konuşmasının ardından 23 başkanlık emrini imzalayarak, yürürlüğe koydu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.