banner

Birand’ın sağlık durumu hakkında açıklama




Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın tedavisinin yoğun bakımda devam ettiği bildirildi.

birand_1

Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nden yapılan açıklamada, ''Mehmet Ali Birand hastanemizde yatmakta olup, yoğun bakımda tedavisine devam edilmektedir'' denildi.

Mehmet Ali Birand'ın oğlu Umur Birand babasının sağlık durumuna ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı. Umur Birand, babasının Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Ben Umur Birand, babam halen yoğun bakımda. İyileşmesi için dua ediyoruz. Gösterdiğiniz sıcak ilgi için çok teşekkürler'' ifadesini kullandı.

Arınç: Haberler doğru değil

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Birand'ın sağlık durumu ile ilgili, ''Doktorların verdiği bilgiyle birkaç gün içerisinde tedavisi devam ederken, durumunda bir ağırlaşma söz konusu. Yoğun bakımda şu anda tedavi altında. Bu sabahtan itibaren dışarıya bir şekilde yayılan haberler doğru değil. Kendisi hamdolsun ki hayatta, tedavisi devam ediyor. Herhangi bir şekilde, onu ifade etmek bile istemiyorum, hayatıyla ilgili spekülasyonların hiç birisi doğru değil'' dedi.

Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Gerek oğlu gerek hekimlerden aldığım bilgi, özellikle kalp ile ilgili tedavisinin devam ettiği yönünde. Şüphesiz yoğun bakıma girmem, kendisini görmem mümkün değildi. Ama telefonla oğlu ile görüştüm. Herkesten dua bekliyorlar, sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade ediyorlar. Hayatta bulunduğunu söylüyorlar''

Durumu kritik

Kanal D Haber Koordinatörü Süleyman Sarılar da Birand'ın hastaneye safra kesesi stent değişimi için yattığını, kolay bir ameliyatla stentin kısa sürede değiştirildiğini, ancak o anda kalbinde bir komplikasyon meydana geldiğini anlattı.

Sarılar, ''Başhekim Ömür Bey'in söylediği ile ifade ediyorum, şu anda beyin ölümü söz konusu bile değil, tedavisi devam ediyor ama durumu kritik. Aile, herkesin duasına ihtiyacı olduğunu söyledi. Gerçekten herkesin duasına ihtiyacımız var. O bizim meslek büyüğümüz. İnşallah aramıza dönecek, inşallah iyi haberini alacağız.''

Oğlu Umur Birand: İyileşmesi için dua ediyoruz

Mehmet Ali Birand'ın oğlu Umur Birand da babasının Twitter hesabından, ''Ben Umur Birand, babam halen yoğun bakımda. İyileşmesi için dua ediyoruz. Gösterdiğiniz sıcak ilgi için çok teşekkürler'' açıklamasında bulundu.

Çok sayıda ziyaretçisi var

Öte yandan, Ertuğrul Özkök, Ali Kırca, iş adamı Rahmi Koç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile aralarında Kanal D çalışanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi, hastaneye gelerek, Birand'ın yakınlarından ve doktorlarından bilgi aldı.

Durumunda değişiklik yok

Bu arada, Birand'ın tedavi gördüğü hastaneye akşam üstü gelen Show TV Haber Dairesi Başkanı Ali Kırca, gazeteci Mehmet Ali Birand'ın sağlık durumunda ''değişen bir durum olmadığını'' belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.