banner

MEB görevde yükselme yönetmeliğine iptal istemi




MEB görevde yükselme yönetmeliğinin kısmi iptali istendi

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliğin 3. maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan yaptığı yazılı açıklamada, MEB Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 31 Aralık 2012'de Resmi Gazete'nin 4. mükerrer sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Yönetmeliğin 3. maddesinde ''Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte Bakanlık merkez teşkilatında geçici görevle çalışmakta olan öğretmenlerden Bakanlık merkez teşkilatındaki geçici görev süresi toplam en az altı ay olanlar eğitim uzmanı kadrolarına atanabilirler'' denildiğini belirten Bostan, anılan madde ile herhangi bir kritere bağlı kalmaksızın en az altı ay geçici görevlendirilen öğretmenlerin eğitim uzmanı olabileceğini kaydetti.

Kariyer ve liyakat ilkelerinin Devlet Memurları Kanunu'nun temel ilkeleri olarak benimsendiğini hatırlatan Bostan, eğitim çalışanlarının, yüksek konumdaki kamu görevlilerine veya iktidara yakınlığına göre değil, yeteneğine ve başarısına göre görevlere atanmalı ve görevlerinde ilerlemeleri gerektiğini vurguladı.

Bostan, yasa ile açıklanan ilkelerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile de desteklendiğini kaydederek, şöyle devam etti:

''Dava konusu yönetmelik maddesi bu temel ilkeleri görmezden gelmekte ve takdir yetkisine bağlı geçici görevlendirme ile 6 aydan fazla çalışanları eğitim uzmanı kadroları ile ilişkilendirmektedir. Hukuk devleti olma gereklerini yerine getirmeyen idare çalışanları arasında bir kısmına hak vererek ayrımcılık güderek mağduriyetlere sebep olmaktadır. Hukuka uygun atamalar için atama yapılacak olan kadrolar belirlenmeli ve duyuruya çıkarılmalıdır. Duyuruya çıkarılan kadrolara atanmak isteyenlerin talepleri toplanmalı ve bu talepler şeffaf bir inceleme ve değerlendirmeden geçirilerek atama yapılacak olan kadroya kariyer ve liyakat ilkeleri de unutulmadan en ehil çalışan atanmalıdır.''

Bostan, bu nedenlerle Türk Eğitim-Sen olarak ilgili yönetmeliğin 3. maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtıklarını bildirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.