banner

MÜ Halep Üniversitesi'ne yapılan saldırıyı kınadı




Marmara Üniversitesi (MÜ) Rektörlüğü, 3 gün önce Suriye'de Halep Üniversitesi'nde çoğu öğrenci 87 kişinin öldüğü, 160 kadar öğrenci ve akademisyenin yaralandığı hava saldırısını kınadı.

MÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, savaşın bütün kirli senaryolarına rağmen insanlığın ve ülkelerinin geleceğinde beyaz bir sayfa açmak için eğitimlerine devam eden akademisyen, öğrenci ve sivillerin hedef alınmasının büyük bir savaş suçu olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

''Okuyan nesiller, barış ve refah dolu yarınların güvencesi olacaktır. Hangi şartlarda olursa olsun yaşam ve eğitim hakkına saygı duymak herkesin görevidir. Öte yandan şiddetin sona ermesi ve barış dilinin hakim olması, daha fazla sivilin hayatını kaybetmemesi açısından önem taşımaktadır.

MÜ olarak Suriye'de zor koşullar altında eğitimlerine devam eden gençleri hedef alan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Saldırıda ölenlere rahmet, yakınlarına ve tüm Suriye halkına başsağlığı dileriz.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.