banner

ÖSYS’de 'din sorusu' krizi büyüyor




ÖSYS'deki din sorularından gayrimüslim çocuklar da sorumlu!

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS), gayrımüslim öğrenciler veya bu dersten muaf tutulan öğrencilerin bile din kültürü ve ahlak bilgisi sorularından sorumlu olduğu ortaya çıktı

Radikal Gazetesi'nin haberine göre, Diyarbakır İMKB Kayapınar Lisesi’nde zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muafken, başka dersler tercih edilmediği için seçmeli din derslerinden zorunlu tutulan Protestan Kilisesi Papazı Ahmet Güvener’in kızı, önceki gün öğretmenleri tarafından “ÖSYM’ye dilekçe verin. Yoksa YGS ve LYS’deki sorulardan sen de sorumlu tutulacaksın” diye uyarılınca babasını haberdar etti. Papaz Ahmet Güvener de ÖSYM’yi aradı. Güvener’in görüştüğü Sınav Hizmetleri Birimi yetkilileri bu bilgiyi doğruladı. Radikal’in de ulaştığı yetkililer “Evet, bütün öğrenciler bu sorulardan sorumludur” diye yanıt verdi. Papaz Güvener, yaptığı açıklamada, dava açmayı düşündüğünü belirterek, “Kızımın girmediği derslerden sorumlu tutulmasının mantığı yoktur. Üzerine gidip dava açacağız” dedi.

Haberin devamı için tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.