banner

Sorular sızdı, sınavlar iptal edildi




Dicle Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Ana Bilim Dalı'nın bugün yapacağı Kürtçe Tezsiz Yüksek Lisans sınavı sorularının sızdırıldığı ortaya çıkınca sınav iptal edildi.

Dicle Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Ana Bilim Dalı'nın bugün yapacağı Kürtçe Tezsiz Yüksek Lisans sınavı sorularının sızdırıldığı ortaya çıkınca sınav iptal edildi. Sınavdan önce bazı adaylara sınav sorularının cevaplarıyla birlikte e-mail yoluyla dağıtıldığı belirlenince sınav iptal edildi. Yüksek lisans için 150 öğrencinin alınacağını duyuran üniversiteye 1500 kişi başvurmuştu.

Üniversite resmi internet sitesinde yer alan duyuruda başvuru tarihinin 11 Ocak'ta son bulacağı ve 150 öğrencinin alınacağı kaydedildi. Sınav tarihinin belirtilmediği duyuruda, 5 günlük müracaat süresi kafalarda soru işareti bıraktı. Başvuru tarihinin son günü haberdar olanlar Dicle Üniversitesi'ne adeta akın etti. 1500 kişinin başvuru yaptığı sınavın 18 Ocak 2013'de yapılacağı bir gün önceden duyuruldu. İtirazlar üzerine sınavın 21 Ocak 2013 saat 10.00'da yapılacağı duyuruldu.

Sınavın yapılacağı Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Ana Bilim Dalı binası önünde toplanan öğrencilere sınavın iptal edildiği belirtildi. Sınav soruları ve cevaplarının bazı kişilere e-mail ile sızdırıldığını ileri süren bir öğrencinin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na saat 09.00'da suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Soru ve cevap anahtarının eklendiği suç duyurusuna şöyle denildi: "Bilim sınavı yapılacağı ilan edilmiş olmasına rağmen sınavdan önce oluşturulan isim listelerindeki bazı şahıslara hem Kurmanci hem de Zazaki alanındaki sınav sorularının cevaplarıyla birlikte e-mail yoluyla dağıtıldı."

(habertürk)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.