banner

Başbakan, ‘eş durumu’ ataması için tarih verdi




Başbakan Erdoğan, eş durumu nedeniyle atama bekleyen öğretmenlerin atamalarının Şubat’ta yapılacağını ve başörtüsü yasağı için de Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yolunu işaret etti.

Star Gazetesi’nin haberine göre, Erdoğan, önceki gün akşam yemeğinde bir araya geldiği sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderlerinin 4 saat boyunca sorularını cevapladı. Memur-Sen İl Temsilcisi Mithat Sevin’in kamuda başörtüsü yasağını dile getirmesi üzerine Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’ni işaret etti. Erdoğan şöyle dedi: “Her şey bir anda olmuyor. Kuran’ı bile 23 yılda indi. Allah bir anda indiremez miydi? İndirirdi. Ama herşeyin bir zamanı var. Biz geldiğimizde sorun daha büyüktü. Herşey bir anda olmaz, zamana yayılmalı. Ama biz Anayasa konusunda bireysel başvuru yolunu açtık. Anayasa Mahkemesi’ne yasal yollardan başvurup önce haklarını arasınlar. Onu bir görelim.” PKK’nın bölgeyi fakir bırakmaya çalıştığını kaydeden Erdoğan İmralı görüşmeleri ile başlayan sürece de değinerek, “Biz süreci devam ettiriyoruz. Suistimal edilmediği takdirde sonuca götüreceğiz ve bir an önce kanı durduracağız” diye konuştu.

Öğretmenlerin eş durumundan ataması Şubat’ta yapılacak

Bir soru üzerine Suriye ile savaşma niyetleri olmadıklarını vurgulayan Erdoğan, “Ancak saldırırsa elimiz kolumuz bağlı durmayız” dedi. Batının Suriye konusunda duyarsız kaldığını aktaran Erdoğan, “Fransa Mali’ye niye girdi.Dünyanın en zengin altın madenleri var. Onun için oradalar” dedi. Erdoğan öğretmenlerin Şubat’ta eş durumundan tayin talebi için de “Yeniden atama yapılacak, hazırlıklar yapılıyor” diyerek müjde verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.