banner

Göçer ailelerin çocukları okulla tanışacak




Ergani ilçesinde, ilkbaharda yaylalara gidecekleri için aileleri tarafından okula gönderilmeyen 55 çocuk, eğitime kazandırıldı.

Ergani Kaymakamlığı'nca çocukların okuldan uzak kalmasını engellemek amacıyla oluşturulan ve aralarında Kaymakam Erdinç Yılmaz, Emniyet Müdürü Erkan Güneş, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, Jandarma Komutanı Binbaşı Recep Cansu ve Müftü Adem Bebek'in yer aldığı komisyon, göçer ailelerin bulunduğu Morkoyun köyü Hor Mezrasını ziyaret etti.

Burada çocuklarını okula göndermeyen ailelerle görüşen komisyon üyeleri, 23'ü kız, 32'si erkek olmak üzere toplam 55 öğrencinin taşımalı eğitim kapsamında Ahmetli Köyü İlköğretim Okulu'na gönderilmesi konusunda aileleri ikna etmeyi başardı.

İlkbahar mevsiminde yaylaya çıktıkları için çocukları okula göndermediklerini bildiren aileler ise, köye okul yapılması durumunda çocuklarını yaylaya göndermeyeceklerini söylediler.

Yakın zamanda köye 2 derslikli okul yapılacağını belirten Kaymakam Yılmaz, şöyle dedi:

''Okul yapılana kadar 55 çocuk, taşımalı sistemle Ahmetli köyündeki okula devam edecek. Okula gitmeyen tek bir çocuk bile kalmayana dek eğitimsizlikle mücadele edeceğiz. Umutlar tarlada değil, okulda yeşerecek. Öncelikle çocuklarımızı yaşadıkları mezraya en yakın okul olan Ahmetli İlköğretim Okulu'na minibüslerle taşıyacağız. Daha sonra seviyelerini belirlemek üzere özel sınıflar oluşturarak üst seviyede olanları üst sınıflara atlatarak seviyelerine göre doğru eğitim almalarını sağlayacağız.''

Okula gönderilmediği için çok üzüldüğünü ifade eden Perihan Türe (14) ise düzenli hayatları olmadığı için eğitiminin sürekli yarım kaldığını belirterek, ''Aileme okumak istediğimi söylediğim zaman bana sürekli olarak 'Bizim düzenli bir hayatımız yok, bu şartlarda okuman mümkün değil' diyorlardı. Ailemden aldığım bu cevap beni her seferinde üzüyordu. Ancak buna rağmen okuma isteğimi içimden atamıyorum. Okula gideceğim için sevinçliyim'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.