banner

Deprem Dede hayatını kaybetti




Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

ahmet_meteKamuoyunda ''Deprem Dede'' olarak da bilinen Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Solunum yetmezliği nedeniyle bir süredir Medical Park Göztepe Hastanesi'nde tedavi gören Işıkara'nın saat 13.25 ve 13.45'te iki kez kalbi durdu. Masajla kalbi yeniden çalıştırılan Işıkara, müdahalelere rağmen 18.50'de hayatını kaybetti.

Son olarak 8 Aralık'ta hastaneye yatan Işıkara'nın, 44 günlük tedavi süresince 4 kez yoğun bakım servisinde kaldığı belirtildi.

Deprem dede yarın toprağa verilecek

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın cenazesi, yarın toprağa verilecek.

Işıkara için ilk tören, uzun yıllar görev yaptığı Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nde yapılacak.

Işıkara'nın cenazesi Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardında Feriköy Mezarlığı'nda defnedilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.