banner

‘İşsiz sayısı bu yıl 5 milyon artacak’




Dünya genelinde işsizlik hala en önemli sorunların başında geliyor. Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) yaptığı araştırmaya göre işsiz sayısı geçen yıl 197 milyona yükseldi.

ILO verilerine göre, işsiz sayısı geçen yıl dünya genelinde 197 milyona yükseldi. ILO işsiz sayısının bu yıl 5.1 milyon artacağı uyarısında bulundu.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), büyüme oranlarındaki yükselişe rağmen işsizliğin artmaya devam edeceği uyarısında bulundu.

ILO Genel Müdürü Guy Ryder, küresel ekonomik krizin piyasaları etkilemeye hala devam ettiğini, toplam talebin azaldığını, işadamlarının yeni yatırım yapmaktan çekindiğini söyledi.

Ryder, işsizlerin sayısının 2012'de dünya genelinde 4 milyon yükselerek 197 milyona ulaştığını söyledi.

İşsizlik oranlarındaki yükselişin 2013 ve 2014'te de devam etmesinin beklendiğine işaret eden Ryder, işsiz sayısının 2013'te 5,1 milyon, 2014'te ise 3 milyon artacağını öngördüklerini ifade etti.

ILO'ya göre küresel ekonomik kriz nedeniyle 2009'da yüzde 6,21'e yükselen, 2012'de ise yüzde 5,93'e düşen işsizlik oranının, 2013 ve 2014'te tekrar yüzde 6,1'e tırmanması bekleniyor.

(kaynak NTV)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.