banner

Avrupalı dershanelerden Başbakan'a tam destek




Avrupa Dershaneciler Birliği'nin Berlin'de Alman Parlamentosu'nda yaptığı toplantıda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dershaneleri kaldırma kararına tam destek verildi

Tüm Özel Eğitim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı Enver Yücel, Avrupa Dershaneciler Birliği'nin (ENES) Almanya'nın başkenti Berlin'de, Alman Parlamentosu'ndaki toplantıda Başbakan'a destek verdi. Yücel "Başbakanımızın dershaneleri kapatmaktan kastı eğitimde kalite ve fırsat eşitliğini sağlamak olarak algılıyoruz. Bu fikri kim desteklemez ki. Bu konuda devlet, özel herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır" dedi. Başkan Yardımcısı İbrahim Taşel, Türkiye'deki dershanelerin eğitime destek sağladığını söyleyerek "Dershaneler hem gereklilik hem gerçekliktir" dedi. ENES toplantısı Almanya'nın başkenti Berlin'de parlamento binasında yapıldı. Toplantıya Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde dershane kurucu ve yöneticileri katıldı. Toplantının gündemi "okul dışı eğitim kurumlarının son yıllarda eğitime olan katkısı" oldu. Dünya Eğitim Girişimcileri Birliği ve TÖDER Başkanı Enver Yücel toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Türkiye'de okula giden 15 milyon öğrencinin sadece yüzde 8'i dershaneye devam ediyor. Dünyada bundan sonraki süreçte dershaneler daha da yaygınlaşacak dershanelerin verdiği notlar değerlendirmeye alınacaktır. Hükümetlerin görevi kurum ayırmaksızın hepsinden hizmet almalıdır. Türkiye'de dershanelerle ilgili tartışmanın yanlış anlaşıldığını düşünüyorum, başbakanın söylediği ve hedeflediğinin doğru anlaşılmadığı kanaatindeyim. Başbakan okulların seviyesini eşitleyip bütün öğrencilere eşit kalitede eğitim sunmaktan bahsediyor. Bu düşünceyi kim desteklemez ki? Bu konuda devlet veya özel herkes üstüne düşeni yapmalıdır. Çünkü biz de ülkemizdeki çocukların eşit ve kaliteli eğitim almasına yönelik çalışıyoruz" dedi.

3 BİN DERSHANE VAR

Toplantıya Alman Yeşiller Partisi adına katılan Eğitim Komisyonu üyesi milletvekili Özcan Mutlu da, tüm dünyada çocukların eğitim ihtiyacının arttığını kaydederek "Sadece Almanya'da veliler çocuklarının özel dersine 1.5 milyar dolar harcıyor. Bu eğitimden beklentinin artması ile doğru orantılı bir durumdur" dedi. Yunanistan Dershaneciler Birliği Başkanı George Hagitegas da Yunanistan'da 3 bin dershane olduğunu belirterek "Eğitimde kısıtlama olmamalı" diye konuştu.

(Yaşar Özay-sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.