banner

‘Deprem Dede’ son yolculuğuna uğurlandı




Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın (72) cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kamuoyunda ''Deprem Dede'' olarak da bilinen Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın üzerinde Türk bayrağı ve Kızılay bayrağı bulunan tabutu, öğle vakti Teşvikiye Camisi'ne getirildi.

Camide Ahmet Mete Işıkara'nın eşi Aysel ve oğlu Cengiz Işıkara ile kızı Yeşim Hekimoğlu taziyeleri kabul etti.

Türk Kızılayı tarafından Teşvikiye Caddesi'ne üzerinde ''Türk Kızılayı ailesi seni unutmayacak'' yazılı pankart asıldı.

Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı ve dua okudu. Namazın ardından Işıkara'nın eşi Aysel Işıkara bir süre tabutun başında durdu. Aysel Işıkara'nın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Ahmet Mete Işıkara'nın cenazesinin buradaki törenin ardından Feriköy Mezarlığı'na toprağa verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.