banner

GÜ Rektörü yanan sınav kağıtlarıyla ilgili açıklama yaptı




Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, okunmamış sınav kağıdı oranının yüzde 5 olduğunu ifade ederek bu sınavların sonuçlarının öğretim üyelerinin kanaatiyle belirleneceğini aktardı.

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, üniversitede dün akşam çıkan yangında, itfaiye ekiplerinin yangının söndüğüne dair tutanak tuttuğuna dair söylentilere ilişkin ''İtfaiye burada canla başla çalıştı. Zaten yangının çatıya sıçradığını da tespit eden itfaiye teşkilatıdır. Çalışmalarını katiyen bir kesintiye uğratmamıştır'' dedi.

Rektör Tolga, üniversitenin Ortaköy'deki kampüsünde, öğretim üyelerinin odaları ve sekretaryanın bulunduğu tarihi ahşap binada çıkan yangına ilişkin basın mensuplarına ve okul bahçesinde bekleyen öğrencilere açıklama yaptı.

Hiçbir öğrencinin paniğe kapılmaması gerektiğini vurgulayarak Tolga ''Dekan ve öğretim üyeleriyle konuştum. Onlar, öğrencinin lehine uygun olarak değerlendirilecek'' dedi.

Tolga, okunmamış sınav kağıdı oranının yüzde 5 olduğunu ifade ederek bu sınavların sonuçlarının öğretim üyelerinin kanaatiyle belirleneceğini aktardı.

İtfaiyenin yangının söndüğü sandığı iddiası

''Sizin bir iddianız vardı. 'İtfaiye geldi, yangın söndü sanıldı, geç müdahale edildi'' şeklindeki hatırlatma üzerine Tolga, bu iddianın kendisinin değil, aldığı yarı resmi bilgi olduğunu kaydetti.

Tolga, ''İtfaiye burada canla başla çalıştı. Zaten yangının çatıya sıçradığını da tespit eden itfaiye teşkilatıdır. Çalışmalarını katiyen bir kesintiye uğratmamıştır. İtfaiye, odada sönmüş gözüken yangının çatıya da siyaret etmiş olabileceğini düşünerek çatıya çıkmış ve orada yoğun bir duman tespit etmiş müdahalesini hızla gerçekleştirmiştir'' diye konuştu.

''Yangın dersliklerimize sirayet etmedi''

Akademik takvimin nasıl belirlendiyse öyle devam edeceğini kaydeden Tolga, yangının dersliklere sirayet etmediğini, öğretim üyelerinin oturduğu binada hasar olduğunu hatırlattı.

''Binanın söndürülmesi için deniz suyu da kullanıldı. Bu tür binalar için deniz suyunun zararlı olduğu söyleniyor'' şeklindeki soru üzerine Tolga, kendisinin işi uzmanlara bıraktığını, bu konuda bir beyanda bulunamayacağını dile getirdi.

Tolga, okul yönetim kuruluyla yaptıkları toplantının sona erdiğini, okul binasında incelemelerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.